ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στην Πόρτο μέσω Ουρουγουάης ο Οσβάλντο

Στην Πόρτο μέσω Ουρουγουάης ο Οσβάλντο

Ο Πάμπλο Οσβάλντο θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Πόρτο. Αν κι έμεινε ελεύθερος από τη Σαουθάμπτον, θα το κάνει μέσω... Ουρουγουάης. Δείτε την παράξενη ιστορία.

Ο Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο είναι εξ' αρχής παράξενη περίπτωση. Γεννήθηκε στην Αργεντινή, μεγάλωσε "ποδοσφαιρικά" στην Ιταλία, και είναι διεθνής με τη "σκουάντρα ατζούρα". Οπότε και η μεταγραφή του, θα ήταν ανάλογα παράξενη.

Ο 29χρονος επιθετικός από το Φλεβάρη της περασμένης σεζόν αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Την επόμενη, όμως, θα είναι κάτοικος Ιβηρικής χερσονήσου. Αν κι έλυσε το συμβόλαιό του με τη Σαουθάμπτον, δεν θα καταλήξει απευθείας στην Πόρτο, αλλά μέσω... Ουρουγουάης.

Την Πέμπτη το βράδυ βρέθηκε στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουρουγουάης για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τη Σουδ Αμέρικα. Όχι, δεν θα είναι ποδοσφαιριστής της Σουδ Αμέρικα, η οποία άλλωστε είναι αμελητέα ποσότητα για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Αυτή θα αποκτήσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, προκειμένου μετά να διαπραγματευτεί την πώλησή του στην Ευρώπη. Η Πόρτο έχει, ήδη, συμφωνήσει με τον Πάμπλο Οσβάλντο για συμβόλαιο δύο ετών.

Ουστιαστικά η Σουδ Αμέρικα είναι η γέφυρα που θα φέρει τον Πάμπλο Οσβάλντο από την Αργεντινή, ξανά στη Γηραιά ήπειρο. " Ένα ευρωπαϊκό κλαμπ μας εξουσιοδότησε να κλείσουμε έναν επώνυμο επιθετικό. Τώρα είμαστε στη διαπραγμάτευση", δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας από την Ουρουγουαή, Βισέντε Σέλιο.

Όλο αυτό γίνεται για να γλυτώσει χρήματα που θα έπρεπε να πληρώσει, η Πόρτο, που κάνει μεταγραφές μέσω επενδυτικών κεφαλαίων. Και που είναι το παράξενο; Όλο αυτό θεωρείται νόμιμο από τη FIFA. Με τον ίδιο τρόπο είχε γίνει και η μεταγραφή του Χουλκ.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ