ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σάντος: "Το μεγάλο βραβείο το πήρα στο Παρίσι"

Σάντος: "Το μεγάλο βραβείο το πήρα στο Παρίσι"

Ο Φερνάντο Σάντος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η FIFA τον συμπεριέλαβε στους τρεις τελικούς υποψήφιους για τον καλύτερο προπονητή του 2016, ωστόσο παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο βραβείο το έχει ήδη λάβει.

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Πορτογαλίας σε μια δύσκολη συγκυρία και περπάτησε το δρόμο μέχρι το τέλος. Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας έφθασε με την εθνική ομάδα της πατρίδας του στην κατάκτηση του Euro 2016 και η FIFA τον συμπεριέλαβε στους τρεις τελικούς υποψήφιους για τον καλύτερο προπονητή του 2016 πλάι στους Κλάουντιο Ρανιέρι και Ζινεντίν Ζιντάν.

"Πολλοί θα μπορούσαν να είναι σε αυτή τη θέση, είναι ένας τρόπος αναγνώρισης της δουλειάς που έγινε το 2016. Ο Ρανιέρι και ο Ζιντάν έχουν πολλή ποιότητα. Είναι μια ικανοποίηση για εμένα και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Επιμένω στη συλλογική δουλειά που έγινε. Το μεγάλο βραβείο το λάβαμε στο Παρίσι. Ευχαριστώ τους οπαδούς που μας βοήθησαν σε αυτή τη φανταστική πορεία, για να μπορούμε εγώ κι ο Ρονάλντο να είμαστε εδώ", υποστήριξε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Κριστιάνο Ρονάλντο και την πιθανότητα να ανακηρυχθεί ως καλύτερος ποδοσφαιριστής για το τρέχον έτος στην κούρσα με τους Λιονέλ Μέσι και Αντουάν Γκριεζμάν.

"Για εμένα ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Οι άλλοι δεν με ενδιαφέρουν. Πάντα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου και θα ήταν παράξενο εάν δεν τον ψήφιζα. Θα ήταν καταστροφή", υποστήριξε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί και θα βραβευθεί στις 9 Ιανουαρίου σε μια λαμπρή εκδήλωση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στη Ζυρίχη.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ