ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Συνέντευξη Σάντος στο Sport24.gr: "Έχω τον καλύτερο παίκτη του κόσμου"

Συνέντευξη Σάντος στο Sport24.gr: "Έχω τον καλύτερο παίκτη του κόσμου"

Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε στο Sport24.gr ότι έχει στο ρόστερ της Πορτογαλίας τον καλύτερο του κόσμου, αναφερόμενος στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τι είπε για ενδεχόμενη κλήση Βιεϊρίνια, Σιμόες και το Grexit ως πιθανό μέτρο για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου.

Με την αύρα κατάκτησης του τίτλου του Euro 2016, η εθνική Πορτογαλίας πηγαίνει στη Ρωσία για το Μουντιάλ 2018. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, μίλησε από τη Ζυρίχη στο Sport24.gr μετά τη φιλική νίκη (2-1) επί της αντίστοιχης της Αιγύπτου.

Τόνισε ότι έχει στο ρόστερ τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, αναφερόμενος στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για ενδεχόμενη κλήση των Βιεϊρίνια κι Αντρέ Σιμόες στη "σελεσάο ντας κίνας" και το ενδεχόμενο Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

- Το δεύτερο γκολ της φιλικής νίκης (2-1) επί της Αιγύπτου προήλθε έπειτα από VAR. Πόσο μπορεί να αλλάξει η χρήση video το παιχνίδι;

"Πιστεύω ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βοηθά τους διαιτητές να λαμβάνουν αποφάσεις, χωρίς προκαλούν ζημιά στην εξέλιξη ενός ματς".

Portugals Cristiano Ronaldo shakes hands with Portugal coach Fernando Santos during a training session at the Portugal base camp in Marcoussis, France, Friday, June 17, 2016. Portugal will face Austria in a Euro 2016 Group F soccer match in Paris on Saturday, June 18, 2016. (AP Photo/Martin Meissner)
Portugals Cristiano Ronaldo shakes hands with Portugal coach Fernando Santos during a training session at the Portugal base camp in Marcoussis, France, Friday, June 17, 2016. Portugal will face Austria in a Euro 2016 Group F soccer match in Paris on Saturday, June 18, 2016. (AP Photo/Martin Meissner) AP

- Έχετε στο ρόστερ σας τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τον θεωρείτε ως τον κορυφαίο του ποδοσφαιριστή του κόσμου;

"Ναι. Θεωρώ τον Κριστιάνο Ρονάλντο ως τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Αλλά, πρέπει να παίξουμε ως ομάδα για να κερδίσουμε τα παιχνίδια".

- Το ρόστερ που θα πάει στη Ρωσία μοιάζει σχεδόν "κλεισμένο". Στην Ελλάδα έχουμε τους Πορτογάλους, Βιεϊρίνια κι Αντρέ Σιμόες. Έχουν κάποια πιθανότητα;

"Έχουμε ένα μεγάλο γκρουπ παικτών που παρακολουθούμε κι οι οποίοι μπορεί να αποτελούν μέρος της τελικής λίστας. Ακόμη μένει αρκετός χρόνος για να ανακοινώσω την 23άδα που θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν μπορούν να πάνε όλοι. Υπάρχουν παίκτες ποιότητας που θα μείνουν έξω".

- Ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας κατακτήσατε το Euro 2016. Θεωρείται ότι η αποστολή σας θα αποπερατωθεί με μια ενδεχόμενη κατάκτηση του Μουντιάλ;

"Ξέρουμε ότι δεν είμαστε φαβορί. Τα φαβορί είναι η Γερμανία, η Βραζιλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Αλλά, έχουμε φιλοδοξία και θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε όλα τα ματς που θα παίξουμε στη Ρωσία".

Portugal coach Fernando Santos speaks with Cristiano Ronaldo, as they celebrate their victory at the Euro 2016 final soccer match between Portugal and France at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, Sunday, July 10, 2016. (AP Photo/Thibault Camus)
Portugal coach Fernando Santos speaks with Cristiano Ronaldo, as they celebrate their victory at the Euro 2016 final soccer match between Portugal and France at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, Sunday, July 10, 2016. (AP Photo/Thibault Camus) AP

- Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ξανά σε κρίση. Πιστεύετε ότι το Grexit - όπως ενδεχομένως να προτείνει η FIFA - θα βελτίωνε ή θα επιδείνωνε την κατάσταση; Με δεδομένο ότι γνωρίζετε τη ψυχοσύνθεση του Έλληνα κι ότι δουλέψατε αρκετά χρόνια στη χώρα μας...

"Ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας δεν μπορώ να μιλήσω για τα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακόμη κι αν δεν μπορώ να κρύψω την αγάπη και το θαυμασμό μου για την Ελλάδα, το λαό της και προφανώς το ελληνικό ποδόσφαιρο".

- Η Εθνική Ελλάδας δεν θα είναι στη Ρωσία. Τι θα λέγατε στους Έλληνες, οι οποίοι ως ουδέτεροι θα υποστηρίξουν την εθνική Πορτογαλίας επειδή κάθεστε εσείς στον πάγκο της;

"Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό του Euro 2016 ζήτησα να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για όλες τις εκδηλώσεις στήριξης που ένιωσα από τότε που έφυγα από τη χώρα και συγκεκριμένα στη διάρκεια εκείνης της διοργάνωσης. Η δύναμη τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων ενωμένη με αυτή των Πορτογάλων είναι αναμφίβολα ένα ερέθισμα, μία θετική ενέργεια που μας βοηθά να νικάμε".

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ