ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πόρτο κατά Φερνάντο Σάντος

Πόρτο κατά Φερνάντο Σάντος
Φερνάντο Σάντος

Το επίσημο περιοδικό της Πόρτο ασκεί σκληρή κριτική στον Φερνάντο Σάντος, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί περισσότερους "δράκους" στην εθνική Πορτογαλίας παρά ποδοσφαιριστές των Μπενφίκα και Σπόρτινγκ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, πήρε τη "σελεσάο ντας Κίνας" από το ναδίρ και την οδήγησε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 στη Γαλλία. Ωστόσο η συλλογική αντιπαλότητα, μεταξύ Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, δημιουργεί προβλήματα στον πρώην τεχνικό των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ κι Εθνικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το επίσημο περιοδικό της Πόρτο, "Dragões Diário", κάνει λόγω για "προφύλαξη των ποδοσφαιριστών της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ από τον Φερνάντο Σάντος εν αντιθέσει με την Πόρτο", κάνοντας παράλληλα έπίκληση στον (αυτο)αποκλεισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτοκαλείται κι επιλέγει παιχνίδια στα οποία παίζει για την εθνική και τώρα ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να φυλάξει ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ και να "σπαταλήσει" αυτούς της Πόρτο. Προς γνώση του ομοσπονδιακού τεχνικού αφήνουμε το πρόγραμμα της Πόρτο για τις επόμενες αγωνιστικές. Το Σάββατο 21/11 με την Αγκρένσε, Τετάρτη 24 με την Ντίναμο Κιέβου, Σάββατο 28 με την Τοντέλα, στις 2 Δεκεμβρίου με την Ουνιάο ντε Μαδέιρα, στις 5 με την Πάσος Φερέιρα και στις 9 με την Τσέλσι. Κάτι που σημαίνει έξι ματς σε 19 ημέρες. Εάν ο κύριος ομοσπονδιακός τεχνικός γνωρίζει κάποια άλλη πορτογαλική ομάδα με περισσότερα ματς και περισσότερη ανάγκη για προφύλαξη, παρακαλούμε να μας την πει", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο του , "Dragões Diário".

Και καταλήγει: "Με τους παίκτες της μεσαίας γραμμής της Πόρτο να είναι βασικοί, παραδόξως ο Ρούμπεν Νέβες κλήθηκε αφότου ο Ζοάο Μοουτίνιο τραυματίστηκε. Η Πορτογαλία νίκησε 2-0 και το πρώτο γκολ μπήκε από τον Αντρέ Αντρέ"

Στο ματς με το Λουξεμβούργο αγωνίστηκαν τρεις παίκτες της Πόρτο, δύο παίκτες της Σπόρτινγκ κι έναν της Μπενφίκα. Και οι τρεις παίκτες της Πόρτο - Αντρέ Αντρέ, Ρούμπεν Νέβες και Ντανίλο Περέιρα - ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα στο Λουξεμβούργο, κόντρα στην τοπική εθνική ομάδα.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ