ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πολιτικές αντιδράσεις για το αεροδρόμιο "Κριστιάνο Ρονάλντο"

Portugals Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his sides second goal during the World Cup Group B qualifying soccer match between Portugal and Hungary at the Luz stadium in Lisbon Saturday, March 25 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Portugals Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his sides second goal during the World Cup Group B qualifying soccer match between Portugal and Hungary at the Luz stadium in Lisbon Saturday, March 25 2017. (AP Photo/Armando Franca) AP

Το αεροδρόμιο της Μαδέιρα θα μετονομαστεί σε "Κριστιάνο Ρονάλντο" για τον διεθνή Πορτογάλο αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο οι αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της χώρας της Ιβηρικής συνεχίζονται.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στη γενέτειρά του, Μαδέιρα, όπου την Τετάρτη θα δώσει το παρών στην τελετή μετονομασίας του τοπικού αεροδρομίου, από "Aeroporto da Madeira" σε "Aeroporto Cristiano Ronado". Η απόφαση αυτή συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της χώρας της Ιβηρικής, με τον πρώην γραμματέα των Σοσιαλιστών, Φρανσίσκο Σέισας ντα Κόστα, να εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του.

"Ξεπερνά τα όρια αυτό. Είναι γελοίο, αποτελεί πρόκληση για τη δικαιοσύνη. Θα προκαλέσει διχογνωμία και σίγουρα δεν θα ευχαριστήσει πολλούς στην περιοχή. Εάν ήθελαν να τον τιμήσουν, ας έδιναν το όνομά του σε ένα γήπεδο ή σε μια αθλητική εγκατάσταση", υποστήριξε με ανάρτησή του στο Facebook ο Φρανσίσκο Σέισας ντα Κόστα.

Την ίδια άποψη δε συμμερίζεται η πολιτική ηγεσία της Πορτογαλίας, καθώς παρόντες στην εκδήλωση θα είναι τόσο ο πρόεδρος της πορτογαλικής δημοκρατίας όσο και πρωθυπουργός της χώρας.

Photo credits: Armando Franca

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ