ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο Λοπετέγκι πληρώνεται από Ισπανία και από την Πόρτο

Ο Λοπετέγκι πληρώνεται από Ισπανία και από την Πόρτο
Λοπετέγκι-Πόρτο

Η Πόρτο είναι αναγκασμένη να πληρώνει μηνιαίο μισθό στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισπανίας, Ζουλέν Λοπετέγκι, τον οποίο απέλυσε τον Ιανουάριο του 2016!

Ο Ζουλέν Λοπετέγκι απολύθηκε από την Πόρτο στις 8 Ιανουαρίου, το καλοκαίρι ανέλαβε την εθνική Ισπανίας, όμως παραμένει στο μισθολόγιο των Πορτογάλων και μάλιστα εισπράττει περισσότερα χρήματα μηνιαίως από αυτά που του δίνει η ομοσπονδία της χώρας του!

Όπως αποκαλύπτει η " Jornal de Noticias", ο 50χρονος προπονητής αμείβεται με 70.000 ευρώ τον μήνα από τους "δράκους" ως αποζημίωση για την απόλυσή του. Ο Βάσκος τεχνικός είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όταν ανέλαβε πριν από τρία χρόνια, ωστόσο η λύση της συνεργασίας δεν θα γινόταν... αναίμακτα για την Πόρτο. Εξάλλου, ο σύλλογος έπρεπε να "εγγυηθεί τον πλήρη μισθό του προπονητή και να καλύψει τη διαφορά, εάν ο προπονητής βρει νέα εργασία", όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Βάσει της συμφωνίας, θα πρέπει να εισπράξει 1.100.000 ευρώ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όπως προβλεπόταν για κάθε χρόνο από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει τον Μάρτιο του 2014.

Η Πόρτο θα του καταβάλει 850.000 ευρώ για τη σεζόν 2016-2017 και τα υπόλοιπα 250.000 ευρώ καλύπτονται από την RFEF, αφού πρόκειται για τον κανονισμό μισθό του από τη "φούρια ρόχα"! Σύνολο: 1.100.000 ευρώ.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτή δεν είναι μοναδική περίπτωση στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος παρότι δεν είχε συμπληρώσει ούτε 1,5 χρόνο στον πάγκο της Πόρτο, ο σύλλογος του πλήρωσε τέσσερις μήνες αν και τον είχε απολύσει.

Γι' αυτόν τον λόγο, ο φετινός ισολογισμός της Πόρτο ήταν ανησυχητικός, με τον σύλλογο να καταβάλει 4.000.000 ευρώ μόνο σε αποζημιώσεις πρώην παικτών, προπονητών και γυμναστών και το σύνολο του μισθολογικού κόστους να είναι ισόποσο με τα συνολικά έσοδα για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2016.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ