ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο γλύπτης της προτομής Ρονάλντο: "Δεν μπορείς να ικανοποιήσεις και Έλληνες και Τρώες"

Portuguese president Marcelo Rebelo de Sousa, left, Portuguese Prime Minister Antonio Costa, 2nd left and Real Madrid's Cristiano Ronaldo stand next to a bust of the player at the Madeira international airport outside Funchal, the capital of Madeira island, Portugal, Wednesday March 29, 2017. Madeira International Airport has been renamed after local soccer star Cristiano Ronaldo on Wednesday during a ceremony, with family, at the airport outside his Funchal hometown. (AP Photo/Armando Franca)
Portuguese president Marcelo Rebelo de Sousa, left, Portuguese Prime Minister Antonio Costa, 2nd left and Real Madrid's Cristiano Ronaldo stand next to a bust of the player at the Madeira international airport outside Funchal, the capital of Madeira island, Portugal, Wednesday March 29, 2017. Madeira International Airport has been renamed after local soccer star Cristiano Ronaldo on Wednesday during a ceremony, with family, at the airport outside his Funchal hometown. (AP Photo/Armando Franca) AP

Ο γλύπτης που ανέλαβε να φιλοτεχνήσει την προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για το έργο του, δήλωσε πως δεν έχουν φτάσει στα αυτιά του αρνητικά σχόλια, ότι η άποψη του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν θετική και τόνισε πως "ακόμη και ο Ιησούς δεν άρεσε σε όλους".

Ο άνθρωπος που δημιούργησε το γλυπτό του Κριστιάνο Ρονάλντο, το οποίο αποκαλύφθηκε την Τετάρτη (29/1) στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα, προχώρησε σε δηλώσεις και υπερασπίστηκε τη δουλειά του, απέναντι στο "κύμα" επικρίσεων που δέχεται.

Πρόκειται για τον 40χρονο Εμάνουελ Σάντος, ο οποίος δήλωσε πως είναι απίθανο να τους ευχαριστήσεις όλους, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα... ελληνικό και ένα θρησκευτικό παράδειγμα.

“Είναι απίθανο να ευχαριστήσεις και τους Έλληνες και τους Τρώες. Ακόμη και ο Ιησούς δεν άρεσε σε όλους. Είναι θέμα γούστου, δεν είναι τόσο απλό. Έχω δει τις δουλειές διάσημων καλλιτεχνών που ακολουθούν αυτήν την παράμετρο. Αυτό που έχει σημασία είναι η επίδραση που παράγει η δουλειά τους. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνουν τη διαφορά, ήμουν έτοιμος για αυτό. Χρησιμοποίησα ως βάση κάποιες φωτογραφίες του Κριστιάνο Ρονάλντο που έψαξα στο διαδίκτυο, τίποτα συγκεκριμένο. Έβαλα τις φωτογραφίες δίπλα μου και άρχισα να δουλεύω”, τόνισε χαρακτηριστικά στην " Globo Esporte".

Σε πορτογαλικό ραδιόφωνο πρόσθεσε πως “δεν έχει φτάσει στα αυτιά μου κάποιο αρνητικό σχόλιο ακόμα. Έχω φίλους στο Facebook και η ανταπόκριση ήταν θετική. Φυσικά και υπάρχουν σχόλια από κάποιους οι οποίοι λένε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Αλλά είναι περίπλοκο και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα τους ευχαριστήσει όλους. Το να αναπαράξεις ένα δημόσιο πρόσωπο, και όχι οποιοδήποτε πρόσωπο, είναι μια πολύπλοκη αποστολή”.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο "RTP", δήλωσε περήφανος για τη δουλειά που του ανατέθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι μια σπουδαία πηγή υπερηφάνειας για εμένα το να μπορώ να πω ότι ήμουν ο επιμελητής ενός αγάλματος προς τιμήν όχι μόνο του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, αλλά και κάποιου που προέρχεται από το νησί μας. Αυτό το πρότζεκτ ήταν δική μου ιδέα, βασιζόμενη στη γνώση του ότι το αεροδρόμιο επρόκειτο να συνδεθεί με το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο”.

Αναφορικά με τις επαφές του με τον ίδιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το πως εξέλαβε ο 31χρονος άσος το αποτέλεσμα, είπε: “Ο Κριστιάνο είδε τις φωτογραφίες που του έστειλε ο αδερφός του. Ήμουν με τον αδερφό του στο μουσείο του Κριστιάνο στη Μαδέιρα και από τα μηνύματα που έστειλε, μπορούσα να πω ότι του άρεσε αυτό που είδε. Το μόνο που ζήτησε ήταν να αλλάξουν κάποιες ρυτίδες, οι οποίες έδιναν συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του, ότι δηλαδή ήταν έτοιμος να γελάσει".

"Είπε ότι τον έκανε να φαίνεται μεγαλύτερος και ζήτησε να τις αραιώσω λίγο για να γίνει πιο ομαλό και πρόσχαρο. Αλλά έδωσε το πράσινο φως και του άρεσε αυτό που έβλεπε. Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο η προτομή είχε ήδη αποκαλυφθεί για την έναρξη της τελετής. Ο Κριστιάνο ήταν ένας από τους τελευταίους που έφτασαν, αλλά εγώ μίλησα μαζί του. Τον ρώτησα τι πίστευε για το αποτέλεσμα και είπε ότι του άρεσε”.

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ