ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Καστίγιο, ο "νέος Μήτρογλου" της Μπενφίκα

Queretaro's Josecarlos Van Rankin, left, fights for the ball with Pumas' Nicolas Castillo during a Mexican soccer league match in Mexico City, Sunday, April 29, 2018. Pumas and Queretaro tied 1-1. (AP Photo/Eduardo Verdugo)
Queretaro's Josecarlos Van Rankin, left, fights for the ball with Pumas' Nicolas Castillo during a Mexican soccer league match in Mexico City, Sunday, April 29, 2018. Pumas and Queretaro tied 1-1. (AP Photo/Eduardo Verdugo) AP

Ο Χιλιανός επιθετικός για τον οποίον ενδιαφέρθηκαν η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός παλαιότερα, Νικολάς Καστίγιο, βρίσκεται στη Λισαβόνα για την Μπενφίκα και οι Πορτογάλοι τον έχουν ήδη βαπτίσει "νέο Μήτρογλου".

Η σεζόν στην Πορτογαλία ολοκληρώθηκε και η Μπενφίκα θέλει να την αφήσει πίσω (έχασε τον τίτλο της Primeira Liga από την Πόρτο) και να επικεντρωθεί στην επόμενη.

Ήδη ανακοινώθηκαν οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Τάιρον Εμπουέχι, ενώ στη Λισαβόνα αφίχθη ο Νικολάς Καστίγιο. Ο 25χρονος Χιλιανός επιθετικός αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να ανακοινωθεί η απόκτησή του από τους "αετούς".

Το κόστος της αγοράς του από τη μεξικανική Πούμας ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ. Ήδη, οι Πορτογάλοι έχουν βαπτίσει τον Νοτιοαμερικανό, ο οποίος ενεπλάκη σε μεταγραφικά σενάρια για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό κατά το παρελθόν.

Και το όνομα αυτού... "νέος Μήτρογλου". Η διοίκηση της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας δέχεται κριτική για την πώληση του Έλληνα διεθνή επιθετικού στη Μαρσέιγ καθώς ούτε ο Χάρις Σεφέροβιτς, ούτε ο Ραούλ Χιμένες ικανοποίησαν ως παρτενέρ του Ζόνας.

Ο Καστίγιο γεννήθηκε στο Σαντιάγο και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα. Το 2014 ήλθε στην Ευρώπη για την Μπριζ, μεσολαβούντων των δανεισμών σε Μάιντς, Φροζινόνε και Κατόλικα. Την τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκε στο Μεξικό με την Πούμας έχοντας 18 γκολ σε 31 ματς.

Photo credits: AP Photo/Eduardo Verdugo

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ