ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Ζιλ Βισέντε θα προβιβαστεί στην Primeira Liga το 2019 βάσει... συμφωνίας

Η Ζιλ Βισέντε θα προβιβαστεί στην Primeira Liga το 2019 βάσει... συμφωνίας

Η Ζιλ Βισέντε ήρθε σε συμφωνία με την Μπελενένσες και τη σεζόν 2019-2020 θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί το 2018-2019! Διαβάστε την απίθανη ιστορία.

Άνοδο στην Primeira Liga μέσω... χειραψίας κέρδισε η Ζιλ Βισέντε, σε μία διαμάχη που έχει ξεσπάσει από το 2006 και που δεν είχε επιλυθεί ούτε από τα αθλητικά ούτε από τα ποινικά δικαστήρια.

Η συμφωνία του συλλόγου με την Μπελενένσες επισημοποιήθηκε την Τρίτη και την ενέκρινε και ο πρόεδρος της λίγκας και πρώην διεθνής διαιτητής, Πέδρο Προένσα: "Πρόκειται για μία ιστορική συμφωνία που τελειώνει μία διαμάχη η οποία διήρκεσε 12 χρόνια. Η καλή θέληση των δύο συλλόγων είναι γνωστή και η λίγκα θα καθορίσει όλα τα βήματα από εδώ και πέρα για μία οριστική επίλυση".

Η υπόθεση αφορά τον υποβιβασμό της Ζιλ Βισέντε στο τέλος της σεζόν 2005-2006, παρότι είχε εξασφαλίσει αγωνιστικά την παραμονή της. Τον Αύγουστο του 2006, η λίγκα έκρινε ότι η χρησιμοποίηση του διεθνή Ανγκολέζου Ματέους ήταν παράνομη, αφού δεν θεωρείτο ερασιτέχνης, με συνέπεια να διατάξει τον υποβιβασμό της ομάδας στη 2η τη τάξει κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος και στην αποβολή της από το κύπελλο και από άλλες διοργανώσεις.

Μετά από τον υποβιβασμό, η Ζιλ Βισέντε απευθύνθηκε σε διοικητικά δικαστήρια, ένα εκ των οποίων τη δικαίωσε τον Μάιο του 2016. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, όμως, η Μπελενένσες άσκησε έφεση εναντίον αυτής της απόφασης, με συνέπεια ούτε η λίγκα ούτε η ομοσπονδία να μπορεί να προβιβάσει τη Ζιλ Βισέντε.

Την ίδια στιγμή, η προσφυγή των δύο συλλόγων σε μη αθλητικά δικαστήρια "πυροδότησε" την αντίδραση της FIFA, η οποία απείλησε την Πορτογαλία με αποβολή από τους "κόλπους" της.

Μετά από την εξωδικαστική συμφωνία των δύο συλλόγων να αποσυρθούν από τα δικαστήρια και να απομακρυνθεί η απειλή της FIFA, η λίγκα δέχθηκε να προβιβαστεί τη σεζόν 2019-2020 η Ζιλ Βισέντε, χωρίς να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τον τρόπο και για το τι θα συμβεί τη σεζόν 2018-2019.

Η Ζιλ Βισέντε παραμένει στη δεύτερη κατηγορία για τρεις σερί σεζόν, μετά από τον υποβιβασμό της στο τέλος της σεζόν 2014-2015, έχοντας επιστρέψει το 2011-2012 μετά από τον δικαστικό υποβιβασμό της.

Η Μπελενένσες αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία από το 2013-2014, μετρώντας προηγουμένως τρεις σερί σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ