ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Σπόρτινγκ "λύγισε" την Πόρτο στα πέναλτι

Η Σπόρτινγκ "λύγισε" την Πόρτο στα πέναλτι

Μετά το 0-0 στο 90άλεπτο, η Σπόρτινγκ νίκησε 4-3 στα πέναλτι την Πόρτο και προκρίθηκε στον τελικό του πορτογαλικού λιγκ καπ, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Σετούμπαλ (video)

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε 4-3 την Πόρτο στην διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του πορτογαλικού λιγκ καπ (Taça da Liga), όπου θα αντιμετωπίσει την Σετούμπαλ το Σάββατο (27/1).

Το 90άλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (δεν υπάρχει παράταση), ενώ για τα "λιοντάρια" από τα 11 βήματα ευστόχησαν οι Ντοστ, Μπρούνο Φερνάντες, Ματιέ, εν συνεχεία δεν κατάφεραν να σκοράρουν οι Κοάτες και Ουίλιαν Καρβαλιο, ενώ με το 6ο πέναλτι ο Μπράιαν Ρουίς σκοράροντας τους χάρισε την πρόκριση.

Για τους "δράκους" ευστόχησαν οι Αλέξ Τέλες και Ιβάν Μαρκάνο, απέτυχε ο Έκτορ Ερέρα στο 4ο σκόραρε ο Γουάρις και στα δύο επόμενα απέτυχαν οι Αμπουμπακάρ και Μπραχιμί.

Το ματς έγινε στην Μπράγκα, όπως και μια μέρα ο άλλος ημιτελικός, στον οποίο η Σετούμπαλ νίκησε 2-0 την Ολιβεϊρένσε, ενώ και πάλι στην Μπράγκα θα γίνει ο τελικός το Σάββατο (κάτι σαν Final-4 δηλαδή).

Το Taça da Liga διεξάγεται απ' τη σεζόν 2007-08, από ένα τρόπαιο έχουν οι Σετούμπαλ, Μπράγκα και Μορεϊρένσε (πέρσι), ενώ τα υπόλοιπα 7 τα έχει πάρει η Μπενφίκα. Η Σπόρτινγκ δηλαδή διεκδικεί το πρώτο της τρόπαιο, ενώ έχει δύο χαμένους, στις δύο πρώτες διοργανώσεις από Σετούμπαλ (ευκαιρία για ρεβάνς) και Μπενφίκα. Μάλιστα και τις δύο φορές έχασε στα πέναλτι.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Φάμπιο Κοεντράο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Ρούμπεν Ριμπέιρο (78' Φρέντι Μοντέρο), Ζέλσον Μαρτίνς (43' Μπατάγλια), Ακούνια (78' Μπράιαν Ρουίς), Ντοστ.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Ρικάρντο Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Αλέξ Τέλες, Ντανίλο Περέιρα (11' Όλιβερ Τόρες), Σέρζιο Ολιβέιρα (80' Γουάρις), Έκτορ Ερέρα, Μαρεγκά, Μπραχιμί, Τικίνιο (68' Αμπουμπακάρ).

Σπόρτινγκ - Πόρτο 0-0 [4-3 πέν.]

photo: Sporting Clube de Portugal twitter

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ