ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Σπόρτινγκ εγκαινιάζει την ακαδημία της στην Ελλάδα!

Η Σπόρτινγκ εγκαινιάζει την ακαδημία της στην Ελλάδα!

Την άλλη εβδομάδα η Σπόρτινγκ Λισαβώνας εγκαινιάζει τις ακαδημίες της στην Ελλάδα με τον πρόεδρο των "λιονταριών", Μπρούνο ντε Καρβάλιο, και την αδερφή του Κριστιάνο να δίνουν το "παρών". Ποιος ο ρόλος του Ζουέλα.

Οι πρώτες ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβώνας στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) είναι γεγονός! Τα "λιοντάρια" θα εγκαινιάσουν την άλλη εβδομάδα τις ακαδημίες τους στη χώρα μας (με γεωγραφική αρμοδιότητα και την Κύπρο) στην Ανάβυσσο και εντός του 2016 θα εγκαινιάσει άλλες δέκα στην ήπειρό μας.

Την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας θα εκπροσωπήσει ο ίδιος ο πρόεδρός της, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, ενώ παρούσα θα είναι και η αδερφή του Κριστιάνο Ρονάντο, Κάτια Αβέιρο.

Συνδετικός κρίκος της Σπόρτινγκ Λισαβώνας με την ελληνική ακαδημία της αναμένεται να είναι ο Φρανσίσκο Ζουέλα. Ο Αγκολέζος πρώην ποδοσφαιριστής των Σάντα Κλάρα, Ακράτητου, Ξάνθης, Κουμπάν, Αλάνια, ΠΑΟΚ, Ατρομήτου, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων Σμύρνης και Τροφένσε αναμένεται να δώσει το "παρών" στην εκδήλωση παρουσίασης και εγκαινίων.

Η Σπόρτινγκ εγκαινιάζει την ακαδημία της στην Ελλάδα!

Ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ, Μπρούνο ντε Καρβάλιο

Η Σπόρτινγκ εγκαινιάζει την ακαδημία της στην Ελλάδα!
© GOFFPHOTOS.COM

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την αδερφή του, Κάτια Αβέιρο (δεξιά)

Πέραν αυτών, εκτιμάται ότι την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, ίσως και από τον ΠΑΟΚ.

Η Σπόρτινγκ εγκαινιάζει την ακαδημία της στην Ελλάδα!

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα θα είναι ο συνδετικός κρίκος της Σπόρτινγκ με την ελληνική ακαδημία της

Η Σπόρτινγκ Λισαβώνας φημίζεται (όπως κι όλες οι πορτογαλικές ομάδες) για τις ακαδημίες της. Ενδεικτικό είναι ότι η κάτοχος του Euro 2016, εθνική Πορτογαλίας αποτελείτο από τέσσερις παίκτες της Σπόρτινγκ - περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα - Ρουί Πατρίσιο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα και Ζοάο Μάριο.

Δέκα μέλη από την αποστολή της "σελεσάο" στα γήπεδα της Γαλλίας "μεγάλωσαν" στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ. Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι το πιο λαμπρό "προϊόν" της, αλλά δεν είναι μόνον αυτός.

Δείτε τη λίστα παικτών που έχουν βγει από τις ακαδημίες των "λιονταριών":

Λουίς Φίγκο

Νανί

Πάουλο Φούτρε

Ρικάρδο Κουαρέσμα

Ζοάο Μουτίνιο

Σιμάο

Μιγκέλ Βελόζο

Ζοζέ Φόντε

Έρικ Ντάιερ

Ντανιέλ Καρίσο

Μπέτο

Αντρέ Μαρτίνς

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η επίσημη έναρξη για την πρώτη ποδοσφαιρική ακαδημία Sporting στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο. Βρίσκεται στα νότια προάστια της Αθήνας ,και είναι η πρώτη ανάμεσα στις πολλές που θα ανακοινωθούν σύντομα. Με την υιοθέτηση της μεθοδολογίας που σχημάτισε αθλητές όπως ο Cristiano Ronaldo, Luis Figo και Nani, αυτή είναι η πρώτη ακαδημία Sporting στην Ελλάδα (εκτός Πορτογαλίας)".

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ