ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Φερνάντο Σάντος, σημαίνει νίκες στο γκολ

Φερνάντο Σάντος, σημαίνει νίκες στο γκολ
Φερνάντο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος έφυγε από την Εθνική και πήρε μαζί του τις νίκες στο γκολ. Δείτε πως η Πορτογαλία πηγαίνει στο EURO της Γαλλίας κερδίζοντας όλα τα ματς αλά... Ελλάδα (VIDEOS).

Η αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας είναι μία πονεμένη υπόθεση. Και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά το... χωρισμό βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας διάφορες ιστορίες. Άλλες έχουν βάση και άλλες κρύβουν μία δόση υπερβολής ανάλογα την πλευρά που τις διαρρέει.

Το γεγονός είναι πως ο Πορτογάλος φεύγοντας από την γαλανόλευκη πήρε μαζί του και τις επιτυχίες. Γρήγορα η Εθνική πήρε την κάτω βόλτα, άλλαξε ήδη δυο προπονητές, αυτή τη στιγμή έχει υπηρεσιακό και πάει αισίως για τον τρίτο τεχνικό σε διάστημα λίγων μηνών.

Όπως πολύ σωστά έχουν πει και οι σοφοί του ποδοσφαίρου, για να δεις πόσο επιτυχημένος είναι κάποιος, αρκεί να κοιτάξεις την επόμενη δουλειά του. Και όπως θα διαπιστώσετε πιο κάτω, ο Φερνάντο Σάντος τα κατάφερε μία χαρά. Για την ακρίβεια τα πήγε ακριβώς όπως και όταν βρισκόταν στην Ελλάδα.

Η αγαπημένη του συνήθεια, όχι η δική μας

Τι ήταν αυτό που κατηγορούσαν πολλοί τον Σάντος; Πως κερδίζει όλα τα ματς με την ψυχή στο στόμα. Πως οι ομάδες του δεν παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο και πως έχουν σιχαθεί αυτό το "νίκες με μισό μηδέν". Έλα όμως που και αυτός είναι ένας τρόπος για να προχωρήσεις σε υψηλό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πορτογαλία στην οποία βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2014. Στις αρχές του μήνα η "σελεσάο" έχασε με 1-0 από την Αλβανία στο "Municipal" και η ομοσπονδία πήρε την απόφαση να δώσει τα κλειδιά στον πρώην τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα; Πέντε σερί νίκες, ΟΛΕΣ στο γκολ και μία ανάσα από τα τελικά του EURO 2016. Από αυτές τις πέντε νίκες οι τρεις ήρθαν με σκορ 1-0, Τα έξι από τα οκτώ γκολ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο και τα δυο από αυτά στις καθυστερήσεις!

Κλασική ομάδα Φερνάντο Σάντος δηλαδή. Ας τα δούμε αναλυτικά και πείτε μας με σχόλιο τι είναι καλύτερο. Νίκες με... μισό μηδέν και επιτυχίες ή αναζήτηση στο άγνωστο ψάχνοντας το θέαμα;

Τα αποτελέσματα της Πορτογαλίας στα προκριματικά του EURO 2016

7/9 2014 Πορτογαλία - Αλβανία 0-1 (52' Μπαλάι)

Εποχή Φερνάντο Σάντος

14/10/2014 Δανία - Πορτογαλία 0-1 (Ρονάλντο 95')

14/11/2014 Πορτογαλία - Αρμενία 1-0 (Ρονάλντο 72')

29/03/2015 Πορτογαλία - Σερβία 2-1 (Καρβάλιο 10', Κοεντράο 63' - Μάτιτς 61')

13/06/2015 Αρμενία - Πορτογαλία 2-3 (14' Πιτσέλι, 72' Μκοϊάν / 29' (πεν.), 55', 58' Ρονάλντο)

07/09/2015 Αλβανία - Πορτογαλία 0-1 (Μιγκέλ Βελόσο 92')

Αξίζει να σημειώσουμε πως την επόμενη αγωνιστική η Πορτογαλία φιλοξενεί την Δανία και με νίκη (ή ισοπαλία ανάλογα το αποτέλεσμα στο Αλβανία - Σερβία) κλειδώνει την πρόκριση στα τελικά του EURO 2016.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ