ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Φαβορί για τη Σπόρτινγκ ο Σα Πίντο

Φαβορί για τη Σπόρτινγκ ο Σα Πίντο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Σταντάρ Λιέγης και η επιστροφή του στον πάγκο της Σπόρτινγκ - ως διάδοχος του Ζόρζε Ζεζούς - συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Η αναμέτρηση στο "Stade du Pays de Charleroi" ήταν η τελευταία του Πορτογάλου προπονητή, Ρικάρντο Σα Πίντο, στον πάγκο της Σταντάρ. Ο Ίβηρας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Λιέγης το περασμένο καλοκαίρι (2017) όταν εγκατέλειψε μεσούσης της θερινής προετοιμασίας τον πάγκο του Ατρόμητου (τον διαδέχθηκε στον πάγκο των Περιστεριωτών ο Νταμίρ Κάναντι).

Ο Σα Πίντο κατέκτησε με τους "ρουζ"το Κύπελλο Βελγίου, καθώς νίκησε στην παράταση (1-0) την Γκενκ στον τελικό των Βρυξελλών, ενώ τελείωσε το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση (η Σταντάρ θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν).

Λίγα λεπτά μετά την αποχώρησή του από τη βελγική ομάδα - ο Μισέλ Πρεντόμ θα τον αντικαταστήσει - κυκλοφόρησαν φήμες περί ενδιαφέροντος της Ναντ (ο Κλάουντιο Ρανιέρι αποχώρησε από τα "καναρίνια").

Ωστόσο, το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή για τον πρώην τεχνικό των ΟΦΗ κι Ατρομήτου είναι η επιστροφή του στη Σπόρτινγκ. Ο Ζόρζε Ζεζούς είναι δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από τον πάγκο των "λιονταριών" μετά τα όσα συνέβησαν - επίθεση από οπαδούς της ομάδας σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο κατά την εισβολή στο προπονητικό κέντρο - και ήδη έχει γίνει κρούση στον Σα Πίντο σύμφωνα με την "A Bola".

Άλλωστε γνωρίζει καλά την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Υπήρξε ποδοσφαιριστής της για δύο θητείες (1994-1997 και 2000-2006), αλλά και προπονητής της (2012).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ