ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Έτσι μένει, κι έτσι... φεύγει ο Μήτρογλου

Έτσι μένει, κι έτσι... φεύγει ο Μήτρογλου
Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την Μπενφίκα, όμως μέχρι να πέσουν οι υπογραφές υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να μπει σφήνα κάποια άλλη ομάδα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε και μετά από ένα μίνι σίριαλ, ο Κώστας Μήτρογλου συμφώνησε για μονοετή δανεισμό με την Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι συμπεριέλαβαν στη συμφωνία ρήτρα ύψους 7.000.000€ που λήγει τον ερχόμενο Μάιο, αφού γνώριζαν για το ταλέντο του και τον είχαν στο στόχαστρο τους εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια.

Μπορεί το ξεκίνημα του Έλληνα "πιστολέρο" να ήταν μουδιασμένο και για κάποιο διάστημα να έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, όσο περνούσαν οι μήνες ωστόσο ανέβασε στροφές και ξεκίνησε να πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο.

Αποκορύφωμα το νικητήριο τέρμα κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας με το οποίο η Μπενφίκα πήρε το τρίποντο και βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι άνθρωποι του πορτογαλικού συλλόγου άρχισαν να... φορτσάρουν για να κλείσουν το deal με τον Έλληνα στράικερ.

Ρήτρα, αλλά όχι συμφωνία

Μπορεί στο συμβόλαιο του παίκτη να υπήρχε συγκεκριμένη ρήτρα ( για αγορά από την Φούλαμ), όμως η Μπενφίκα έπρεπε να τα βρει και με τον ποδοσφαιριστή. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις επαφές μεταξύ των δυο πλευρών πριν λίγες ημέρες υπήρξε προφορική συμφωνία και όχι οριστική, με ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από αυτό που γράφτηκε στα πορτογαλικά ΜΜΕ ( 1.700.000€). Μην ξεχνάμε πως το συμβόλαιο του Μήτρογλου με την Φούλαμ αγγίζει τα 2.500.000€!

Ο 28άχρονος άσος είναι ευτυχισμένος στην Μπενφίκα, έχει δέσει με το υπόλοιπο σύνολο, πατάει καλύτερα από ποτέ στα πόδια του και όλα δείχνουν πως σύντομα θα σφραγιστεί και επίσημα η συμφωνία του με τους "αετούς" ( λογικά μόλις επιστρέψει από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική).

Εκτός και αν...

Μέχρι να πέσουν οι υπογραφές βέβαια καλό είναι να κρατάμε μία μικρή επιφύλαξη. Και αυτό γιατί για τον Μήτρογλου έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετές ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ και το Καμπιονάτο. Κι όταν λέμε ενδιαφέρον εννοούμε επίσημο, με πρόταση.

Ο μόνος λόγος, όμως, για να χαλάσει το deal με την Μπενφίκα, είναι αν σε αυτές τις προτάσεις μπει ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο από τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη κρούση από σύλλογο πρώτης γραμμής. Σε λίγες ημέρες, βέβαια, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Ειδικότερα από Ιταλία μεριά. Γι αυτό και στην Μπενφίκα βιάζονται να κλείσουν το deal.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ