ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Έφοδος στα γραφεία της Μπενφίκα, συνελήφθη ο νομικός εκπρόσωπος

Benfica's Diogo Goncalves reacts during the Champions League group A soccer match between SL Benfica and FC Basel at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Dec. 5, 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Diogo Goncalves reacts during the Champions League group A soccer match between SL Benfica and FC Basel at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Dec. 5, 2017. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την Μπενφίκα, αφού ο νομικός εκπρόσωπός της φέρεται να δωροδόκησε δικαστικούς αξιωματούχους για να αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία για την υπόθεση των emails.

Η πορτογαλική αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη τον νομικό εκπρόσωπο της Μπενφίκα, Πάουλο Γκονσάλβες, ως ύποπτο για δωροδοκία δικαστικών αξιωματούχων.

Ο Γκονσάλβες φέρεται να έχει δωροδοκήσει τρεις αξιωματούχους, ώστε να αποκτήσει πληροφορίες σε τρεις αγωγές που σχετίζονται με την υπόθεση των e-mails που βαραίνει τον σύλλογο.

Επιπροσθέτως, συνελήφθη ένας τεχνικός υπολογιστών με την υποψία της δωροληψίας.

Η "Operação e-toupeira" περιλαμβάνει περίπου 50 δικαστικούς αξιωματούχους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από 30 διαφορετικές έρευνες που διενεργήθηκαν σε Πόρτο, Φάφε, Γκιμαράες, Σανταρέμ και Λισαβόνα, από δύο εισαγγελίες.

Η συνολική έρευνα άρχισε πριν από 1,5 χρόνο και αφορούσε παράνομη πρόσβαση σε πληροφορίες που εμπίπτουν στο δικαστικό απόρρητο.

Έφοδοι έγιναν μεταξύ άλλων στα γραφεία της Μπενφίκα και σε σπίτια υπόπτων. Ένας εξ αυτών ο Ζούλιο Λουρέιρο, δικαστικός αξιωματούχος, ο οποίος είχε ανταλλάξει emails με τον Γκονσάλβες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Sábado", σχετικά με ακροαματική διαδικασία του προπονητή των "αετών", Ρούι Βιτόρια.

Η αθλητική υπόσταση στην υπόθεση των emails προέκυψε επισήμως το 2017, όταν ο διευθυντής επικοινωνίας της Πόρτο, Φρανσίσκο Μαρκές, κατηγόρησε την Μπενφίκα για επιρροή διαιτητών, παρουσιάζοντας συνομιλίες μέσω email του προέδρου των Λουζιτανών, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, και του Γκονσάλβες.

Μεταξύ των αποκαλύψεων περιλαμβάνονται και sms του νυν προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Πορτογαλίας, Φερνάντο Γκόμες, όταν ήταν επικεφαλής της Ένωσης των συλλόγων, με τον διευθυντή περιεχομένου του "BTV", της τηλεόρασης της Μπενφίκα, Πέντρο Γκέρα, και του πρώην προέδρου του ΔΣ της λίγκας, Κάρλος Ντέους Περέιρα.

Η Μπενφίκα ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα ώστε η πλευρά της Πόρτο να μην δημοσιοποιήσει άλλα emails και μηνύματα, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε, με τον σύλλογο να καταθέτει έφεση.

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ