ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Από φευγάτος, αρχηγός και με υπεραξία ο Πίντο

Από φευγάτος, αρχηγός και με υπεραξία ο Πίντο

Ο Αντρέ Πίντο έχει όρο αποδέσμευσης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ και η Μπράγκα αρνήθηκε να τον παραχωρήσει με μικρότερο ποσό στην Αταλάντα.

Επέμεινε πάρα πολύ για την απόκτηση του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και τελικά τον έφερε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2012! Ο Αντρέ Πίντο πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό από την Πόρτο με καλές συστάσεις να τον συνοδεύουν, αν και στη σεζόν που ακολούθησε είχε καλές και κακές στιγμές.

Το καλοκαίρι του 2013, ο Πορτογάλος έμεινε έξω από το σχεδιασμό του Γιάννη Αναστασίου και του ζητήθηκε να αποχωρήσει. Δεν τα κατάφερε στο θερινό τρίμηνο, έμεινε χωρίς να παίζει και τον Ιανουάριο του 2014, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον ξαναπήρε, αυτή τη φορά στη Μπράγκα.

Ο "Ζεσού" διέκοψε τη συνεργασία του με την ομάδα, όμως ο Πίντο συνέχισε, εξελίχτηκε και πλέον είναι ο βασικός στόπερ και ο αρχηγός της Μπράγκα.

Στα τέλη Αυγούστου, ο η Αταλάντα διαπραγματεύτηκε την αγορά του με μία υψηλή πρόταση, αλλά έλαβε την απάντηση ότι ο 25χρονος στόπερ παραχωρείται μόνο με την κάλυψη της ρήτρας των 10 εκατομμυρίων ευρώ!

"Είναι ευχάριστο να βλέπω ότι η πρόοδος μου, αναγνωρίζεται. Η άρνηση της Μπράγκα ήταν μία απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, η οποία με με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Το ίδιο μου συμβαίνει με την ανάθεση της αρχηγίας. Είμαι ευτυχισμένος και προσηλωμένος στην ομάδα" τόνισε ο Πίντο.

Αναμφίβολα, κάθε προπονητής προβαίνει σε σωστές και λανθασμένες εκτιμήσεις για τις ικανότητες ενός ποδοσφαιριστή. Η εξέλιξη του Αντρέ Πίντο μαρτυρά ότι ο Αναστασίου εκτίμησε λάθος τις προοπτικές του... Όπως, βέβαια, έχει δικαιωθεί με την κατάληξη των Σισοκό, Πάπε Σο, Φορναρόλι και Βελάσκες...

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ