ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αλμέιδα, ο "αγαπημένος" φορ του Μπέντο!

Αλμέιδα, ο "αγαπημένος" φορ του Μπέντο!

Ο Πάουλο Μπέντο εμπιστεύτηκε τον Ούγκο Αλμέιδα. Ο Ούγκο Αλμέιδα λατρεύει τον Πάουλο Μπέντο και τη δουλειά του. Οι δύο άνδρες είχαν άριστη σχέση στην εθνική Πορτογαλίας και απόδειξη τούτου οι εκατέρωθεν "ύμνοι" του ενός για τον άλλον.

Ο 47χρονος Πορτογάλος τεχνικός, Πάουλο Μπέντο, είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Ανέλαβε καθήκοντα ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ομάδας της χώρας του, το 2010, όταν και κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κάρλος Κεϊρόζ μετά την κακή εκκίνηση για τα προκριματικά του Euro 2012.

Από τους πρώτους επαίνους που άκουσε ο Μπέντο, ήταν αυτοί που προήλθαν από τον νυν επιθετικό της ΑΕΚ, Ούγκο Αλμέιδα: "Όλοι στην Πορτογαλία γνωρίζουν τη δουλειά του Πάουλο Μπέντο, δεν είναι τυχαίο ότι έγινε ομοσπονδιακός τεχνικός. Ήταν μέρος του πρότζεκτ της επανόρθωσης της Σπόρτινγκ, την έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στη χώρα μετά την Πόρτο. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με τον Πάουλο Μπέντο στην καριέρα μου, αλλά πάντα άκουγα καλά πράγματα γι' αυτόν από τους παίκτες της Σπόρτινγκ. Ανυπομονώ να δω το στυλ παιχνιδιού του".

Η "σελεσάο" αποκλείστηκε από την Ισπανία στα ημιτελικά του Euro 2012, ο Πάουλο Μπέντο δεχόταν κριτική αλλά ο Ούγκο Αλμέιδα - όπως και οι Νανί και Κουαρέσμα - τον στήριζε δημοσίως με δηλώσεις: "Είναι καλός προπονητής, μας έχει δώσει πολλές χαρές. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και γι' αυτό είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε ομοσπονδιακό".

epa02648948 Portuguese national soccer team head coach Paulo Bento (L) gives instructions to his striker Hugo Almeida (R) during their team's training session in Obidos, Portugal, 23 March 2011. Portugal will face Chile in an international friendly soccer match on 26 March.  EPA/PAULO CUNHA
epa02648948 Portuguese national soccer team head coach Paulo Bento (L) gives instructions to his striker Hugo Almeida (R) during their team's training session in Obidos, Portugal, 23 March 2011. Portugal will face Chile in an international friendly soccer match on 26 March. EPA/PAULO CUNHA EPA

Μετά την αποτυχία της εθνικής Πορτογαλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και την κακή εκκίνηση για τα προκριματικά του Euro 2016, ο Μπέντο αποτέλεσε παρελθόν. Αλλά, ο Αλμέιδα ήταν βέβαιος: "Ο Πάουλο με βοήθησε πολύ, από πολλές απόψεις. Ελπίζω να είναι τυχερός στο μέλλον. Με την ποιότητα που έχει, δεν θα μείνει πολύ καιρό άνεργος".

Μετά από δύο χρόνια (2016) ξαναβρήκε δουλειά. Στη Βραζιλία, το Μπέλο Οριζόντε και την Κρουζέιρο. Οι Βραζιλιάνοι δημοσιογράφοι αναζητούσαν έναν πρώην ποδοσφαιριστή να μιλήσει για τον νέο προπονητή της ομάδας. Από το Ανόβερο, τότε, ο νυν άσος της ΑΕΚ είπε στην "Globo": "Είναι προπονητής που του αρέσει να δουλεύει. Επικοινωνιακός με τους παίκτες, θέλει να κρατά την ομάδα μαζί του. Πηγαίνει με την ομάδα μέχρι θανάτου. Ξέρει τα χαρακτηριστικά των παικτών του και παίρνει το μάξιμουμ από αυτούς".

Τα συναισθήματα αμοιβαία. Η εμπιστοσύνη του υποψήφιου νέου τεχνικού του Ολυμπιακού προς τον επιθετικό της ΑΕΚ; Μα, στο γήπεδο φυσικά. Ο Ούγκο Αλμέιδα μέτρησε 29 συμμετοχές με το πορτογαλικό εθνόσημο. Τις περισσότερες από αυτές δίπλα σε Νανί και Κριστιάνο Ρονάλντο, στο 4-3-3 του Μπέντο. Όπως στα μπαράζ με αντίπαλο τη Σουηδία με στόχο το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2014. Ο Μπέντο βγαίνει στη συνέντευξη Τύπου και παραδέχεται: "Ο Ούγκο θα είναι ο επιθετικός κορυφής μας". Αποστολή στη Στοκχόλμη εξετελέσθη, η Πορτογαλία προκρίθηκε τότε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και οι δρόμοι των δυο συμπατριωτών διασταυρώνονται εκ νέου στην Ελλάδα.

Ποιος ξέρει; Ισως τα πουν από κοντά πολύ νωρίτερα από την 6η αγωνιστική, όταν ο πρωταθλητής θα φιλοξενήσει την Ένωση στο Φάληρο...

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ