ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

"Έκλεισε" Ιμπουλά η Πόρτο

"Έκλεισε" Ιμπουλά η Πόρτο

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε Πόρτο καθώς απέκτησε από την Πόρτο τον Ζιανελί Ιμπουλά, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον 22χρονο Γάλλο μέσο.

Πόρτο και Ίντερ έδωσαν μεγάλη μάχη σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο για το ποιά θα εντάξει στο δυναμικό της τον Ζιανελί Ιμπουλά, με τους Πορτογάλους να είναι τελικά οι νικητές σε αυτή την άτυπη κόντρα προσφέροντας το ποσό των 20.000.000 ευρώ στην ομάδα της Μασσαλίας.

Η διοίκηση των "δράκων" ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη (1/7) την οριστική συμφωνία της με τη Μαρσέιγ για τη μεταγραφή του 22χρονου Γάλλου αμυντικού μέσου, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και να μπαίνει στο συμβόλαιό του ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 50.000.000 ευρώ.

"Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα στην Πόρτο, το πλάνο της ομάδας με ενθουσίασε. Είναι ένας σύλλογος που έχει κατακτήσει πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια, έχει καλή ομάδα, καλούς παίκτες, και ελπίζω να γίνει ακόμα καλύτερη με τη συμβολή μου.

Μίλησα δύο τρεις φορές με τον προπονητή και με έπεισε να έρθω. Μου είπε ότι το στιλ παιχνιδιού της ομάδας ταιριάζει στα δικά μου προσόντα ως αθλητή. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε πολλούς τίτλους στην Πόρτο", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των "δράκων" ο Ιμπουλά και κατέληξε:

Giannelli Imbula (OM)
Giannelli Imbula (OM) MICHAEL BAUCHER / PANORAMIC

"Η Πόρτο δεν φημίζεται για τα πολλά χρήματα που δίνει σε νεαρούς παίκτες, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι ήρθα εδώ για τα χρήματα. Το έκανα λόγω της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν. Αφήνοντας τη Μαρσέιγ για να έρθω εδώ, αισθάνομαι πως ανέβηκα ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου και ελπίζω να δικαιώσω τις ελπίδες των ανθρώπων της Πόρτο για μένα".

Ο Ιμπουλά αγωνίστηκε από το 2009 μέχρι το 2013 στη Γκινγκάμπ και τις δύο τελευταίες σεζόν στη Μαρσέιγ, ενώ πέρα από τη θέση του αμυντικού μέσου μπορεί να καλύψει με την ίδια επιτυχία όλες τις θέσεις στη μεσαία γραμμή.

TAGS ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ