ΚΟΣΜΟΣ

Χρυσό αντίγραφο του ποδιού του Μέσι αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ

Χρυσό αντίγραφο του ποδιού του Μέσι αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ

Παρουσιάστηκε στο Τόκιο, αντίγραφο του αριστερού ποδιού του Λιονέλ Μέσι, το οποίο πωλήθηκε αντί 4.000.000 ευρώ. Θα κυκλοφορήσουν 100 τεμάχια-μικρογραφίες του ποδιού του Αργεντινού, με τιμή 32.000 ευρώ. (video)

Σε εκδήλωση που έγινε στο Τόκιο παρουσιάστηκε ένα αντίγραφο του ποδιού του Λιονέλ Μέσι από χρυσό με βάρος, κοντά στα 25 κιλά. Ο Ροντρίγκο Μέσι, μεγαλύτερος αδερφός του μεσοεπιθετικού της Μπαρτσελόνα, ήταν παρών στην εκδήλωση και ευχαρίστησε τους Ιάπωνες για την πρωτοβουλία τους, εκ μέρους του αδερφού του.

Το εν λόγω έργο είναι προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, έτσι να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο πόδι του Αργεντίνου άσου.

Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά και 100 συλλεκτικά τεμάχια-μικρογραφίες του ποδιού του Αργεντινού, με την τιμή τους να φτάνει στα 32.000 ευρώ το καθένα.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε: " Είναι εκπληκτικό αυτό που δημιούργησαν, όσοι ασχολήθηκαν πρόσεξαν και την παραμικρή λεπτομέρεια στο έργο. Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με το πόδι του Λέο".

Εκτός από το "Golden Foot", όπως ονόμασαν το έργο αυτό οι Ιάπωνες, παρουσίασαν επίσης και το "Golden Foot Plate", μια συλλογή από 50 κομμάτια με το αποτύπωμα του Μέσι, βάρους 300 γραμμαρίων χρυσού, με τιμή περίπου 72.000 ευρώ.

Αρκετοί υποστηρίζουν, ότι τα έσοδα από την πώληση των "χρυσών ποδιών" του Μέσι, θα πάνε στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία, το Μάρτη του 2011. Πάνω σ' αυτό το εγχείρημα συνεργάζονται με το ίδρυμα Λιονέλ Μέσι, που δημιουργήθηκε το 2007 για να βοηθήσει τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Το εγχείρημα από την αλυσίδα κοσμημάτων του Τόκιο, είναι επίσης ένας φόρος τιμής προς τον παίκτη, μετά και την τέταρτη συνεχόμενη χρυσή μπάλα που κατέκτησε, καθώς και τα 91 γκολ που πέτυχε σε μια σεζόν.

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, ο αδερφός του Μέσι, Ροντρίγκο, νιώθοντας περήφανος για τον αδερφό του δήλωσε: " Το να έχεις αδερφό τον Λέο είναι προνόμιο, μια συνεχής ευτυχία. Είναι μεγάλος και σαν άνθρωπος και σαν παίκτης".

Όσο για το πως του φαίνεται η Ιαπωνία είπε: " Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την χώρα και μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενη, αλλά και ο τόπος υπέροχος".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ