ΚΟΣΜΟΣ

Πελέ: "Έχει χαθεί η αγάπη"

Πελέ: "Έχει χαθεί η αγάπη"

Ο Πελέ σχολίασε τις διαφορές ανάμεσα στο ποδόσφαιρο της εποχής του και στο σημερινό, ενώ αποκάλυψε σε ποια σημερινή ομάδα θα ήθελε να αγωνιστεί.

Ορισμένα ονόματα έχουν ταυτιστεί στον απόλυτο βαθμό με το άθλημα που υπηρέτησαν και ο Πελέ είναι ένα τέτοιο... Ο - κατά πολλούς κορυφαίος - Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε για τις διαφορές ανάμεσα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και στη μορφή που είχε στην εποχή του.

Τη μεγαλύτερη διαφορά την παρατήρησε στον συναισθηματισμό, αφού όπως τόνισε, όταν εκείνος ήταν εν ενεργεία παίκτης, ο επαγγελματισμός δεν ήταν το παν...

"Στο παρελθόν, ήταν ένα επάγγελμα που συνδυαζόταν με την αγάπη. Τώρα είναι μόνο ένα επάγγελμα. Δεν υπάρχει η αγάπη για την ομάδα και για την πατρίδα" ανέφερε ο Βραζιλιάνος.

Όσο για το πως αντέδρασε ο ίδιος όταν δέχτηκε προτάσεις; "Αναμφίβολα, ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να εξασφαλίζει τα προς το ζην, αλλά ήταν αλλιώς στην εποχή. Είχα πολλές προσφορές για να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μίλαν, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρόλα αυτά, η Σάντος έπαιζε καλά, εγώ έπαιζα καλά. Δεν ήθελα να φύγω" σχολίασε.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο Πελέ εξέφρασε την προτίμηση του: "Η Άρσεναλ θα ήταν μία καλή επιλογή για να παίξω. Μου αρέσει που παίζει ανοιχτά. Η Μπαρτσελόνα έχει το πιο κοντινό στυλ στη δική μου Σάντος και σχεδόν το ίδιο στυλ με τη Βραζλία του 1970. Μεταξύ της Τσέλσι και της Άρσελαν, θα επέλεγα την Άρσεναλ".

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ