ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούμενος για 4 στημένα παιχνίδια ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ!

Κατηγορούμενος για 4 στημένα παιχνίδια ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ!
INTIME SPORTS

Στα δίχτυα της ιταλικής δικαιοσύνης μπλέχτηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ: κατηγορείται ότι πήρε 200.000 ευρώ από την ιταλική μαφία για να "πουλήσει" τέσσερα παιχνίδια! Διαβάστε το story!

Μπορεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ να άφησε πριν από 3,5 χρόνια το Καμπιονάτο μετά από τις θητείες του σε Ίντερ (2001-2003) και Πάρμα (2008), όμως φαίνεται πως δεν μπορεί να ξεφύγει από την... Ιταλία, η οποία έρχεται να βάλει σε τρομερούς μπελάδες τον Αργεντίνο.

Όπως διέρρευσε η Εισαγγελία της Νάπολης, εκπρόσωποι της καμόρα (παρακλάδι της ιταλικής μαφίας στη Νάπολη) έδωσαν 200.000 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι στον πρώην τεχνικό του Άρη, με αντάλλαγμα τέσσερα "σίγουρα" αποτελέσματα, δύο στην Ισπανία και ισάριθμα στην Αργεντινή.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε μάλιστα ότι οι άνθρωποι που είχαν μεσολαβήσει να πάνε το "πακέτο" στον Κούπερ, είχαν περάσει από έλεγχο στο αεροδρόμιο, κρύβοντας τα χρήματα μέσα στις κάλτσες και τα εσώρουχά τους!

Προέκυψε όμως "πρόβλημα", καθώς το ένα από τα τέσσερα αποτελέσματα που ήθελε η μαφία δεν ήρθε ποτέ.

Απειλές από τη μαφία, ανάκριση από την Αστυνομία

Οι άνθρωποί της κατηγόρησαν τον Κούπερ για "προδοσία" (ο ένας μάλιστα έφτασε μέχρι το Σανταντέρ για να τον κατηγορήσει και να τον απειλήσει ) και το όνομα του 56χρονου μπήκε στο... μπλοκάκι των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, καθώς καταγράφηκε σε κάποια από τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έγινε για λογαριασμό της Εισαγγελίας.

Μετά τη σύλληψη δύο εκπροσώπων της μαφίας, η Αστυνομία έφτασε μέχρι την Ισπανία πριν από λίγο καιρό για να ανακρίνει τον Κούπερ, ο οποίος υποστήριξε από την πλευρά του ότι δέχτηκε κάποια χρήματα, τα οποία όμως δεν προέρχονταν από "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"...

"Κάποιοι Ναπολιτάνοι ήρθαν και μου προσέφεραν χρήματα, όμως τα συγκεκριμένα χρήματα (σ.σ 200.000 ευρώ) προέρχονται από την πεθερά μου η οποία ζει στην Αργεντινή και βοήθησαν για να επισκευάσω ένα σπίτι", ήταν η δικαιολογία που έδωσε στις Αρχές, χωρίς πάντως να καταφέρει να τους πείσει με τους ισχυρισμούς του.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος στην Ιταλία "επισκέφτηκαν" εκ νέου τον Κούπερ στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο Σανταντέρ (λίγο πριν αποχωρήσει από τη Ράθινγκ), όπου του έβαλαν να ακούσει τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποιές ακουγόταν καθαρά το όνομά του σε σχέση με παραλαβή χρημάτων από τη μαφία για να επηρεάσει αγώνες!

Μετά από εξηγήσεις του τύπου "Δεν θυμάμαι" και "Δεν μπορώ να σας πω", ακολούθησε και πάλι η ίδια εξήγηση από τον Αργεντινό, ότι δηλαδή τα χρήματα που πήρε δεν ήταν από τη μαφία αλλά από τα πεθερικά του, που επέλεξαν να του τα δώσουν "μέσω κάποιων γνωστών τους".

Καυστικά σχόλια των ιταλικών ΜΜΕ για τον Αργεντίνο

Ούτε όμως αυτή τη φορά κατάφερε να γίνει πειστικός, με τον Ιταλό δικηγόρου του Κούπερ να έχει αναλάβει την προσπάθεια να υπερασπιστεί όσο γίνεται καλύτερα τον πελάτη του, που αντιμετωπίζει σοβαρούς μπελάδες έχοντας πλέον απέναντί του την ιταλική δικαιοσύνη...

Όπως μάλιστα αναφέρει με νόημα ιταλικό δημοσίευμα, η καριέρα του "Έκτορα" είναι σε μεγάλο ρίσκο. "Στην Ισπανία έφυγε από τη Σανταντέρ λίγες ώρες μετά την ανάκρισή του (επισήμως γίνεται λόγος για διαζύγιο λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων), από τα τέλη Δεκεμβρίου βρήκε ομάδα στην Τουρκία ( Ορντουσπόρ).

Θα δούμε πως θα αντιδράσουν οι διοικούντες τον σύλλογο όταν μάθουν για αυτή την ιστορία. Και κυρίως: τι θα σκεφτούν οι οπαδοί της Ίντερ φέρνοντας και πάλι στο μυαλό τους την 5η Μαΐου 2002 (σ.σ η Ίντερ έχασε με 4-2 από τη Λάτσιο την τελευταία αγωνιστική και δεν πήρε το πρωτάθλημα) ξέροντας ότι στον πάγκο των νερατζούρι καθόταν ένας άνθρωπος που για τις δικαστικές αρχές της Νάπολης πήρε 200.000 ευρώ από την καμόρα;", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ