ΚΟΣΜΟΣ

Η μέρα που γεννήθηκε ο θεός του ποδοσφαίρου

Η μέρα που γεννήθηκε ο θεός του ποδοσφαίρου

Ο θρύλος του αργεντίνικου και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, συμπληρώνει σήμερα (30/10) 53 χρόνια ζωής και το Sport24.gr κάνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον "Πίμπε Ντ'Όρο", με 50 δηλώσεις του που άφησαν εποχή αλλά και ισάριθμες θρυλικές φωτογραφίες από την τεράστια καριέρα του!

Σε μία καριέρα μέσα στην οποία ο αποκαλούμενος "Θεός του ποδοσφαίρου" έχει ζήσει τα πάντα: στιγμές καταξίωσης και αποθέωσης στη Νάπολι, θριάμβους βγαλμένους μέσα από τα παραμύθια στην Εθνική Αργεντινής, αλλά και προβλήματα με τα ναρκωτικά και την υγεία του, όπως και αμφισβήτηση από το πόστο του προπονητή.

Ιδού η "διαδρομή" του Ντιέγκο Μαραντόνα προς την ποδοσφαιρική αθανασία

Ιούνιος 1978 - Μπουένος Άιρες: "Έχω δύο όνειρα: το πρώτο είναι να παίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, το δεύτερο είναι να το κατακτήσω". Ο 18άχρονος Μαραντόνα παίζει στην Αρχεντίνος Τζούνιορς και στην πρώτη του συνέντευξη ανακοινώνει τους στόχους του.
Diego Armando Maradona
6 Ιουνίου 1984 - Βαρκελώνη: "Με σκοτώνουν, δεν μπορούν να με κρατούν σε αυτή την αβεβαιότητα. Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αποφασίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αν θα με κρατήσει ή όχι. Τώρα πια μου φαίνεται ότι τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει, η προσφορά της Νάπολι δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί εξαιρετική". Ο Μαραντόνα εξωτερικεύει την επιθυμία του να πάει στη Νάπολι.
Diego Armando Maradona
5 Ιουλίου 1984 - Νάπολη: "Θέλω να γίνω το είδωλο των φτωχών παιδιών της Νάπολης, επειδή αυτοί είναι όπως ήμουν εγώ στο Μπουένος Άιρες". Ο Μαραντόνα στην επίσημη παρουσίασή του στο στάδιο "Σαν Πάολο" μπροστά σε 70.000 θεατές.
Diego Armando Maradona
24 Νοεμβρίου 1984 - Μιλάνο: "Έγινε παρεξήγηση, είμαι αθώος. Δεν έχω αποβληθεί ποτέ για ένα τέτοιο πράγμα, δεν ξέρω τί να πω, ζω μία απίστευτη θλίψη, για μένα το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα". Ο Μαραντόνα πείθει την πειθαρχική επιτροπή να άρει την τιμωρία που του είχε επιβάλλει για την κόκκινη κάρτα κόντρα στην Άσκολι (πρώτη αποβολή του στην Ιταλία).
Diego Armando Maradona
26 Φεβρουαρίου 1985 - Νάπολη: "Ο κόσμος της Νάπολης με αγαπάει". Δήλωση του Μαραντόνα μετά από χατ-τρικ κόντρα στη Λάτσιο, με την αργεντίνικη προφορά να είναι χαρακτηριστική (χρησιμοποίησε τη λέξη puvlico αντί για pubblico).
Diego Armando Maradona
9 Νοεμβρίου 1985 - Ρώμη: "Ναι, τσακώθηκα με τον Πάπα. Τσακώθηκα με τον Πάπα επειδή ήμουν στο Βατικανό και είδα χρυσές στέγες, και μετά άκουσα τον Πάπα να λέει ότι η Εκκλησία ανησυχούσε για τα φτωχά παιδιά. Τότε πούλα τις στέγες φίλε, κάνε κάτι!". Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μετά την επίσκεψή του στο Βατικανό και στον Ιωάννη Παύλο.
Diego Armando Maradona
22 Ιουνίου 1986 - Πόλη του Μεξικού: "Στο γήπεδο δεν πολεμάμε με άρματα μάχης αλλά με τη μπάλα. Ε λοιπόν όχι, δεν ξέρω να μιλάω αγγλικά, αλλά ακόμα και αν γνώριζα δεν θα μιλούσα". Ο Μαραντόνα "ζεσταίνει" το κλίμα πριν από τον προημιτελικό Μουντιάλ με την Αγγλία.
Diego Armando Maradona
24 Ιουνίου 1986 - Πόλη του Μεξικού: "Το πρώτο γκολ; Λίγο με την τέχνη του Μαραντόνα και το άλλο με το χέρι του Θεού. Το δεύτερο γκολ θαύμα; Σας παρακαλώ, το μόνο θαύμα που γνωρίζω είναι η Ράκελ Γουέλς". Ο Μαραντόνα μετά τα δύο γκολ κόντρα στα "λιοντάρια", όπου αυτό το με το... χέρι είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Diego Armando Maradona
1 Αυγούστου 1986 - Ρώμη: "Ο Θεός είναι σωστός, συνεπώς η Νάπολι δεν θα τιμωρηθεί. Όσον αφορά στα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο δεν θέλω να μιλήσω, θέλω μόνο να συγκεντρωθώ στο επόμενο πρωτάθλημα. Μπορούμε να παλέψουμε για το σκουντέτο, αλλά οι οπαδοί δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Δεν μπορούμε να σκαρφαλώσουμε στην κορυφή, έχουμε όμως επίγνωση των ορίων μας όπως η Αργεντινή στο Μεξικό". Ο Μαραντόνα... προφήτης για το πρωτάθλημα του 1987.
Diego Armando Maradona
30 Ιουλίου 1987 - Αβάνα: "Από τώρα και στο εξής θα θυμάμαι πάντα τις όμορφες στιγμές που πέρασα μαζί σας και δεν θα ξεχάσω ότι πρέπει να επιστρέψω για να σας το ανταποδώσω. Θα μου άρεσε να γίνω ο νονός του ποδοσφαίρου της Κούβας". Ο Μαραντόνα μετά από επίσκεψή τού στον Φιντέλ Κάστρο.
Diego Armando Maradona
1 Μαϊου 1988 - Νάπολη: "Δεν θέλω να βλέπω σημαίες της Μίλαν στο σπίτι μου". Ο "Πίμπε Ντ'Όρο" πριν από το κρίσιμο ματς με τη Μίλαν στο "Σαν Πάολο" (έληξε 3-2 υπέρ των "ροσονέρι").
Diego Armando Maradona
10 Οκτωβρίου 1988 - Νάπολη: "Κόψτε αυτό το ερωτηματικό, τη μπάλα την ακούμπησα με το χέρι. Αυτή τη φορά ήταν το χέρι του Αγίου Τζενάρο και όχι του Θεού". Ο Ντιέγκο Μαραντόνα παραδέχεται πως χρησιμοποίησε το χέρι του στο τέλος του ματς Νάπολι-Αταλάντα, στη φάση από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ του Τζακέτα στο 90'.
Diego Armando Maradona
15 Φεβρουαρίου 1989 - Νάπολη: "Μένω στην οδό Σιπιόνε Καπέτσε, οι δημοσιογράφοι έρχονται στο σπίτι μου, δεν κρύβονται πίσω από ένα δένδρο. Για τη Ντάλμα, την Κλαούντια, τις γυναίκες μου, θα άφηνα το ποδόσφαιρο, όχι για τα κουτσομπολιά των δημοσιογράφων για την ιδιωτική μου ζωή". Ο Μαραντόνα απειλεί δημοσιογράφους σε ένα γνωστό εστιατόριο της Νάπολης, κάνοντάς τους μάλιστα και άσεμνη χειρονομία.
Diego Armando Maradona
17 Μαΐου 1989 - Νάπολη: "Το ομορφότερο από τα τρόπαιά μου; Το τελευταίο γιατί είναι το πιο πρόσφατο". Δηλώσεις του Μαραντόνα τη στιγμή που μπαίνει στο Σαν Πάολο με το Κύπελλο UEFA στα χέρια του.
Diego Armando Maradona
31 Αυγούστου 1989 - Μπουένος Άιρες: "Με τη Νάπολι έχουν όλα τελειώσει. Συνεχίζω να συμφωνώ με τον Μότζι, όχι όμως με τον πρόεδρο Φερλαΐνο, Δεν επιστρέφω. Ο Μότζι είναι ένα εξαιρετικό άτομο, όχι όμως ο Φερλαΐνο". Ο Μαραντόνα ετοιμάζετιαι να πει "αντίο" στους "παρτενοπέι".
Diego Armando Maradona
10 Σεπεμβρίου 1989 - Νάπολη: "Επέστρεψα για την πόλη και τους οπαδούς". Ο Μαραντόνα επιστρέφει στην Ιταλία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του.
Diego Armando Maradona
9 Δεκεμβρίου 1989 - Ρώμη: "Τα πάντα έχουν φτιαχτεί για να ευνοήσουν την Ιταλία και να βλάψουν την Αργεντινή". Ο Μαραντόνα σχολιάζει καυστικά την κλήρωση για το Μουντιάλ της Ιταλίας. Για αυτή τη δήλωση θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.
Diego Armando Maradona
8 Μαρτίου 1990 - Νάπολη: "Ο Μπιγκόν είπε ότι είχε ανάγκη από έντεκα άτομα που να τρέχουν. Εγώ του κατέστησα σαφώς ότι δεν μπορούσε να ποντάρει σε μένα, εγώ δεν έχω τρέξει σε όλη μου τη ζωή". Ο Μαραντόνα πριν από το Λέτσε-Νάπολι εξηγεί τον αποκλεισμό του από την αποστολή της ομάδας...
Diego Armando Maradona
24 Ιουνίου 1990 - Τορίνο: "Ήταν Κυριακή πρωί, συνειδητοποίησα ότι είχα μείνει χωρίς αφρό ξυρίσματος. Βγήκα από το ξενοδοχείο, περπάτησα λίγο στο δρόμο, συνάντησα κόσμο. Με μεγάλη μου έκπληξη δεν συνέβη τίποτα. Ουδείς με σταματούσε, ουδείς μου ζητούσε αυτόγραφο, όλοι με άφηναν στην ησυχία μου. Μπήκα στο καπνοπωλείο αλλά και εκεί τίποτα: Καλημέρα, ευχαριστώ, εις το επανιδείν. Μέγιστος σεβασμός. Στη Νάπολη και στην Ιταλία δεν μου είχε τύχει ποτέ να θεωρούμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος". Ο Μαραντόνα, πριν από ένα ματς Μουντιάλ με την Αργεντινή, αφηγείται ένα περιστατικό που του είχε κάνει εντύπωση στο Τορίνο.
Diego Armando Maradona
3 Ιουλίου 1990 - Νάπολη: "Οι Ναπολιτάνοι ξέρουν ποιόν πρέπει να υποστηρίξουν". Ο Μαραντόνα προτρέπει το κοινό του Σαν Πάολο να υποστηρίξουν την Αργεντινή, πριν τον ημιτελικό του Μουντιάλ Ιταλία-Αργεντινή.
Diego Armando Maradona
4 Δεκεμβρίου 1990 - Μαδρίτη: "Το τέλος είναι πολύ κοντά, τώρα πια έχω αποφασίσει, θέλω να αποσυρθώ. Παίζω μπάλα εδώ και δεκαπέντε χρόνια και θέλω μία ζωή πιο ήρεμη. Κουράστηκα να παλεύω, μόνος, κόντρα σε όλους, τους δημοσιογράφους, τους παράγοντες. Θέλω να επιστρέψω για να απολαύσω την Αργεντινή". Ο Ντιέγκο δεν έχει πια τη δύναμη για να συνεχίσει την ιταλική του περιπέτεια.
Diego Armando Maradona
15 Αυγούστου 1991 - Μπουένος Άιρες: "Ξέρω ότι έκανα κακό σε εμένα τον ίδιο, περισσότερο από κάθε άλλον, αλλά και στην οικογένειά μου, στις κόρες μου. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα μάθω να αγαπάω πιο πολύ τον εαυτό μου. Δεν ντρέπομαι όμως. Δεν έκανα κακό σε κανέναν, παρά στον εαυτό μου και στα αγαπημένα μου άτομα. Λυπάμαι, αισθάνομαι μία βαθιά μελαγχολία, μόνο αυτό. Δεν θέλω πια να είμαι αναγκασμένος να παίζω ακόμα και όταν δεν μπορώ, να κάνω ενέσεις κορτιζόνης επειδή πρέπει να είμαι στο γήπεδο για τα διαρκείας, για τις εισπράξεις, επειδή πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία για το σκουντέτο ή τη σωτηρία, επειδή κάθε ματς είναι ζωής ή θανάτου. Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να μου αφαιρέσουν το κακό συνήθειο της κοκαΐνης". Κατάθεση ψυχής από τον Μαραντόνα, μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη.
Diego Armando Maradona
16 Ιουλίου 1992 - Νάπολη: "Εάν η Νάπολι δεν με αφήσει ελεύθερο θα είμαι ένα ποδοσφαιρικό πτώμα". Ο Μαραντόνα αποχαιρετάει οριστικά την Ιταλία.
Diego Armando Maradona
12 Δεκεμβρίου 1992 - Σεβίλλη: "Θέλω να παίξω ακόμα και αν ο ο μηνίσκος μου έχει γίνει κομμάτια. Αυτός που είναι συνετός δεν φτάνει ποτέ πρώτος. Εγώ έχω πρόθεση να παίξω και να νικήσω. Είναι τρέλα; Κάνω τον τρελό για όλη μου τη ζωή". Ο Μαραντόνα στα... καλύτερά του.
Diego Armando Maradona
10 Φεβρουαρίου 1994 - Μπουένος Άιρες: "Πυροβόλησα, είναι αλήθεια, θα πληρώσω για το λάθος μου". Ο Ντιέγκο Μαραντόνα παραδέχεται ότι είναι υπεύθυνος για τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός εκ των έξι δημοσιογράφων που χτυπήθηκαν από καραμπίνα, με τα πυρά να προέρχονται μέσα από το σπίτι του Αργεντίνου.
Diego Armando Maradona
13 Μαρτίου 1994 - Νάπολη: "Ο Πουλιέζε παραληρεί, είναι ένας από τους πάρα πολλούς ανθρώπους που έχτισαν μία μικρή δημοτικότητα στις πλάτες μου". Ο Μαραντόνα απαντάει στον μετανιωμένο Πουλιέζε, που δήλωσε μπροστά στο δικαστήριο ότι η Νάπολι έχασε το πρωτάθλημα του 1987-88 ύστερα από διαταγές της Καμόρα.
Diego Armando Maradona
2 Ιουλίου 1994 - Βοστόνη: "Με σκότωσαν όταν ήθελα να ξαναμπώ για να δείξω στις δύο κόρες μου ότι μπορώ να τα βάλω με τους εικοσάρηδες. Στη χώρα της δημοκρατίας δεν με άφησαν να μιλήσω, και δεν μου επέτρεψψαν να πω αυτό που αισθάνομαι. Με την έξοδό μου από το Παγκοσμίο Κύπελλο αποχώρησε επίσης ένα ολόκληρο έθνος και αποχώρησαν επίσης εκείνοι που με αγαπούν". Ο Μαραντόνα δεν μπορεί να κρύψει την απογοήτευσή του ύστερα την τιμωρία του για χρήση αναβολικών στο Μουντιάλ των ΗΠΑ.
Diego Armando Maradona
4 Σεπτεμβρίου 1994 - Μπουένος Άιρες: "Είχα πει ότι η FIFA μου είχε κόψει τα πόδια. Τώρα λέω ότι μου έκοψε όλο το σώμα, με σκότωσε". Ο Μαραντόνα αναφέρεται στο θέμα του αποκλεισμού 15 μηνών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που του επέβαλλε η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Diego Armando Maradona
5 Ιανουαρίου 1995 - Παρίσι: "Δεν θέλω πια να παίξω. Δεν θέλω πλέον να δώσω τη δυνατότητα σε κόσμο όπως ο Χαβελάνζε και ο Μπλάτερ να με πληγώσουν, να μου κάνουν κακό". Ο Μαραντόνα μιλάει για τους τελευταίους προέδρους της FIFA ύστερα από την απονομή της "Χρυσής Μπάλας" στον Ζορζ Γουεά.
Diego Armando Maradona
2 Φεβρουαρίου 1995 - Μπουένος Άιρες: "Οι διαιτητές μας θα ήταν πολύ γενναίοι σε στάδια χωρίς κόσμο. Όταν όμως βλέπουν 50.000 θεατές και την τηλεόραση θέλουν να μεταμορφώνονται σε πρωταγωνιστές του θεάματος". Δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τους άρχοντες των αγώνων ο Μαραντόνα.
Diego Armando Maradona
10 Ιανουαρίου 1996 - Μπουένος Άιρες: "Βρέθηκα θετικός σε κοκαΐνη, το έκανα γιατί ήθελα να φύγω από τη Νάπολι". Μία από τις τελευταίες αποκαλύψεις του Μαραντόνα για την υπόθεση ντόπινγκ που τον σημάδεψε το Μάρτιο του 1991 και του κόστισε δύο χρόνια αποκλεισμό.
Diego Armando Maradona
8 Οκτωβρίου 1996 - Παρίσι: "Θα πρέπει να μας ακούσουν και να μας σεβαστούν, εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Σε αυτό τον κόσμο όπου μετρούν μόνο τα χρήματα, οι ομοσπονδίες και τα γραφεία, θα πρέπει να ξαναβάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Εμείς επιτρέπουμε το αντίθετο". Ο "συνδικαλιστής" Μαραντόνα ξιφουλκεί κατά των παραγόντων της FIFA.
Diego Armando Maradona
3 Σεπτεμβρίου 1997 - Μπουένος Άιρες: "Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μου δώσουν ένα πιστόλι για να με σκοτώσει. Σταματήστε το". Ο Ντιέγκο παραδέχεται ότι έχει σταματήσει να παλεύει για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά, κατά τη διάρκεια εκπομπής στην πατρίδα του.
Diego Armando Maradona
17 Ιουνίου 1998 - Μπουένος Άιρες: "Θέλω να είμαι όπως όλοι οι άλλοι. Δεν θέλω ιδιαίτερες υποδοχές, ούτε να εξαρτώμαι από κανέναν. Και δεν θέλω να δίνω λογαριασμό σε κανέναν, πόσω μάλλον σε εκείνον τον διεφθαρμένο τον Μπλάτερ. Έναν που κερδίζει 50 εκατομμύρια το μήνα και κάνει τον πρόεδρο. Μην με κάνετε όμως να γελάω: τις προάλλες τον άκουγα να μιλάει και έμοιαζε σαν έναν ηθοποιό σε μία παιδική τηλενουβέλα". Ο Μαραντόνα δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του για τον Ζεπ Μπλάτερ.
Diego Armando Maradona
19 Ιανουαρίου 2000 - Αβάνα: "Ήρθα για να γιατρέψω την καρδιά μου, έχω εμπιστοσύνη στην ιατρική της Κούβας. Ο Φιντέλ μου έδωσε το οξυγόνο για να αναπνεύσω. Και εκείνος έχει τη μεγαλύτερη καρδιά από όλους". Ο Μαραντόνα ελπίζει ότι στην Κούβα θα βρει το δρόμο προς τη σωτηρία...
Diego Armando Maradona
23 Νοεμβρίου 2000 - Μπουένος Άιρες: "Είναι το όνειρό μου. Δεν θέλω να το χάσω". Ο Ντιέγκο θέλει να αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο με ένα ματς Αργεντινή-Βραζιλία.
Diego Armando Maradona
24 Ιανουαρίου 2001 - Ρώμη: "Εγώ έκανα μία επιλογή: κακή, αλλά την έχω κάνει. Δεν μου έβαλε κανείς το πιστόλι στον κρόταφο. Όμως δεν υψώνω την σημαία των ναρκωτικών λέγοντας "ζήτω τα ναρκωτικά". Τα ναρκωτικά είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο". Συνέντευξη-ομολογία του Μαραντόνα στην ιταλική τηλεόραση.
Diego Armando Maradona
29 Ιουνίου 2002 - Γιοκοχάμα: "Φανταστείτε αν οι Γιαπωνέζοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να μου επιτρέψουν την είσοδο. Δεν έχω σκοτώσει και κανέναν! Δεν θα μπορούσαν να μου φερθούν ως εγκληματία, έχοντας επιτρέψει στους Αμερικανούς να πάρουν μέρος, αυτούς που έριξαν την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα". Ο Ντιέγκο φιλοξενούμενος στον μικρό τελικό του Μουντιάλ του 2202.
Diego Armando Maradona
27 Μαΐου 2005 - Μίλανο: "Ούτε καν η Βραζιλία που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 δεν θα είχε ανατρέψει το 0-3". Το σχόλιο του Μαραντόνα μετά τον ιστορικό τελικό της Κωνσταντινούπολης μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μίλαν.
Diego Armando Maradona
28 Δεκεμβρίου 2005 - Μπουένος Άιρες: "Είμαι 45 ετών και δεν νομίζω να παίξω ξανά. Δεν έχω το κουράγιο να χάσω το σεβασμό προς τη μπάλα". Έτσι απάντησε ο Μαραντόνα στην πρόταση να επιστρέψει στα γήπεδα για λογαριασμό ομάδας τρίτης κατηγορίας της πατρίδας του.
Diego Armando Maradona
1 Φεβρουαρίου 2008 - Λονδίνο: "Εάν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, θα διέγραφα αυτή την κίνηση. Αλλά μη μου ζητάτε να σβήσω την τελική επικράτηση της Αργεντινής. Ήταν πέρα για πέρα δίκαιη". Είκοσι δύο χρόνια μετά το "χέρι του Θεού" ο Ντιέγκο ζητάει συγγνώμη από τους Άγγλους για το όχι και τόσο... έντιμο γκολ που σημείωσε εναντίον τους στο Μουντιάλ του Μεξικού.
Diego Armando Maradona
31 Οκτωβρίου 2008 - Μπουένος Άιρες: "Θα παίξουμε κόντρα στη Σκωτία και θα δουλέψουμε καλά για αυτό το ραντεβού. Θα πάω σε μία χώρα που με λατρεύουν. Με αγαπούν επειδή έχω σημειώσει ένα διάσημο γκολ κόντρα στην Αγγλία και μεταξύ των Άγγλων και των Σκωτσέζων δεν τρέχει πολύ καλό αίμα". Οι πρώτες του δηλώσεις ως νέος τεχνικός της Αργεντινής.
Diego Armando Maradona
6 Μαρτίου 2009 - Μπουένος Άιρες: "Έπρεπε να ξαναβρώ τη ζωή μου, να επιστρέψω στον αγώνα, να σηκώνοναι όλα τα πρωινά. Τώρα κάθε λίγο μου συμβαίνει να σηκώνομαι στις 4 τη νύχτα και να φτιάχνω τις συνθέσεις των ομάδων. Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να προπονώ την Εθνική Αργεντινής". Ο Ντιέγκο μιλάει για την "αλμπισελέστε".
Diego Armando Maradona
27 Μαρτίου 2009 - Μπουένος Άιρες: "Μιλάει αυτός που έχει χάσει την παρθενιά του από έναν άνδρα". Ο Ντιέγκο απαντάει στον Πελέ, που τον είχε κατηγορήσει ότι δεν αποτελεί καλό παράδειγμα για τους νέους.
Diego Armando Maradona
14 Οκτώβρη 2009 - Μοντεβιδέο: "Για όλους αυτούς δεν πίστευαν, ας με συγχωρέσουν οι γυναίκες, αλλά μπορούν να έρθουν τώρα να μου το γλύψουν και να συνεχίσουν να μου το γλύφουν". Μαραντόνα... ακατάλληλος για ανήλικους/ες μετά την νίκη της Αργεντινής επί της Ουρουγουάης που της επέτρεψε να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ.
Diego Armando Maradona
3 Μαρτίου 2010 - Μόναχο: "Δεν δίνω ποτέ συνεντεύξεις Τύπου έχοντας δίπλα μου παίκτες. Είμαι συνηθισμένος να κάθομαι μόνος μου στο πάλκο". Ο Μαραντόνα αρνείται να μοιραστεί την ίδια αίθουσα συνεντεύξεων με τον Τόμας Μίλερ, μετά το φιλικό Γερμανία-Αργεντινή.
Diego Armando Maradona
23 Μαρτίου 2010 - Μπουένος Άιρες: "Το να βλέπεις να παίζει ο Μέσι είναι καλύτερο από το να κάνεις σεξ". Ο Ντιέγκο εγκωμιάζει τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και υποψήφιο διάδοχό του.
Diego Armando Maradona
24 Ιουνίου 2010 - Παλέρμο: "Ο Χαβιέρ Παστόρε είναι ένας κακομαθημένος του ποδοσφαίρου, ένας τρελός που παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο". Ο Μαραντόνα μετά το ντεμπούτο του Παστόρε στο Αργεντινή-Ελλάδα.
Diego Armando Maradona
2 Ιουλίου 2010 - Νότια Αφρική: "Απέβαλε χωρίς λόγο έναν Πορτογάλο παίκτη και επέτρεψε στον Βίγια να σκοράρει από θέση οφσάιντ. Ίσως ο βοηθός διαιτητή να ήταν ο Αντρέα Μποτσέλι". Ο Μαραντόνα αναφέρεται στη διαιτησία του Ισπανία-Πορτογαλία για τη φάση των "16" του Μουντιάλ, υποστηρίζοντας πως ήταν ευνοϊκή για τη "φούρια ρόχα".
Diego Armando Maradona
24 Σεπτεμβρίου 2010 - Μπουένος Άιρες: "Πεθαίνω από την επιθυμία να επιστρέψω στην Εθνική Αργεντινής. Περιμένω ένα τηλεφώνημα, είμαι απεγνωσμένος, και τί δεν θα έδινα για να προπονώ ακόμα την εθνική ομάδα. Η Αργεντινή του σήμερα είναι η ομάδα μου, την αισθάνομαι δικιά μου. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα η πιθανότητα. Μετά το Μουντιάλ ήμουν σε πένθος επειδή πέθανε ένα μεγάλο όνειρο. Ήθελα να κατακτήσω το Κύπελλο, αλλά καταρεύσαμε έχοντας δημιουργήσει μία θεαματική ομάδα που έπρεπε να φτάσει μέχρι τον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο μαζί με την Ισπανία".
Diego Armando Maradona

30 Οκτωβρίου 2013: "Η 30η Οκτωβρίου είναι πάντα μία ημέρα ξεχωριστή. Ευχές Ντιέγκο". Αυτό είναι το μήνυμα της Νάπολι, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της στο Twitter, προς τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα για τα 53α γενέθλιά του, που συνοδεύεται μάλιστα από ένα κολάζ φωτογραφιών με τον Αργεντίνο θρύλο ντυμένο στα παρτενοπέι.

Η μέρα που γεννήθηκε ο θεός του ποδοσφαίρου

ΥΓ: Να τα εκατοστήσεις Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ