ΙΤΑΛΙΑ

Υπερπρωταθλήτρια η Μίλαν

AC Milan's Zlatan Ibrahimovic (R) hugs his teammate Clarence Seedorf as he celebrates his goal against Inter Milan during their Italian Super Cup soccer match at the National Olympic Stadium, also known as the Bird's Nest, in Beijing, August 6, 2011. REUTERS/Petar Kujundzic (CHINA - Tags: SPORT SOCCER)
AC Milan's Zlatan Ibrahimovic (R) hugs his teammate Clarence Seedorf as he celebrates his goal against Inter Milan during their Italian Super Cup soccer match at the National Olympic Stadium, also known as the Bird's Nest, in Beijing, August 6, 2011. REUTERS/Petar Kujundzic (CHINA - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η Mίλαν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην Ιταλία. Νίκησε την Ίντερ στον τελικό του Σούπερ Καπ 2-1, με ανατροπή. Ο αγώνας έγινε στην μακρινή Κίνα.

Οι "ροσονέρι" έδειξαν πιο έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Παρότι οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με δύο γκολ στην επανάληψη.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με απουσίες, σημαντικότερες οι απώλειες της Ίντερ η οποία αγωνίστηκε χωρίς τους Λούσιο, Μαϊκόν και Μιλίτο.

Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες στο πρώτο ημίχρονο με σημαντικότερη αυτή του Ρομπίνιο στο 6', όταν συνδυάστηκε ωραία με τον Ιμπραϊμοβιτς ωστόσο, το σουτ του επιθετικού της Μίλαν από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.

Η κινητικότητα των παικτών της Ίντερ ανταμείφθηκε στο 22', όταν ο Σνάιντερ με τρομερή εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στους "νερατζούρι". Η Μίλαν έδειξε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει απέναντι στην Ίντερ που απλά διατηρούσε το υπέρ της σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει δικαιωματικά στην Μίλαν η οποία με την είσοδο του Πάτο, είχε τον απόλυτο έλεγχο του τελικού σημείωσε δύο γκολ και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε.

Στο 61', μετά από μπαλιά του Ρομπίνιο στον Ζέεντορφ, ο Ολλανδός στόπαρε ωραία την μπάλα την γύρισε στην μικρή περιοχή προς τον Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος σε κενή εστία την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα η αλλαγή του Πάτο με τον αρνητικό Ρομπίνιο, άλλαξε την ροή του ματς. Στο 69', ύστερα από βαθιά μπαλιά του Αμπάτε, ο Πάτο κατέβασε ωραία τη μπάλα έκανε το διαγώνιο σουτ το οποίο κατέληξε στο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης και με εξουδετερωμένο τον Σέζαρ, ο Μπόατενγκ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η αντίδραση της Ίντερ μετά το γκολ του Μπόατεγκ υπήρξε αναιμική. Η Μίλαν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη νέα σεζόν δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του σκουντέτο.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) 4-3-2-1: Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Ζαμπρότα, Γκατούζο(75΄Αμπροζίνι), Μαρκ φαν Μπόμελ, Ζέεντορφ(82’ Εμάνουελσον), Μπόατενγκ, Ιμπραϊμοβιτς, Ρομπίνιο(62’ Πάτο).

Ίντερ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι) 3-5-1-1: Zoύλιο Σέζαρ, Ρανόκια, Σάμουελ, Κίβου, Ζανέτι, Μότα, Στάνκοβιτς(74' Πατσίνι), Αλβάρεζ(63' Φαραόνι), Όμπι Μίκελ(81' Καστάινος), Σνάιντερ, Ετό.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ