ΙΤΑΛΙΑ

Βεντούρα: "Θέλω συναρπαστική την εθνική Ιταλίας"

Βεντούρα: "Θέλω συναρπαστική την εθνική Ιταλίας"

Ο Τζαμπιέρο Βεντούρα πήρε επίσημα τη σκυτάλη από τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας και κατά την παρουσίασή του στάθηκε στη σημασία της ενότητας μέσα στην ομάδα.

"Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Πάνω από όλα όμως είμαι υπερήφανος που έχω επιλεγεί για να εκπροσωπήσω ένα από τα σημαντικότερα ποδοσφαιρικά έθνη. Νομίζω ότι ο πρόεδρος Ταβέκιο ήταν πολύ κοντά μου τις τελευταίες ημέρες αλλά και ο Αντόνιο Κόντε επειδή μου άφησε μία ομάδα με συνείδηση και με την κουλτούρα σκληρής δουλειάς.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μας δίδαξε ότι μέσω της οργάνωσης και της συνείδησης, της συνοχής και της θυσίας αλλά και της ενότητας, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικούς στόχους. Για αυτούς τους στόχους, τους χρειαζόμαστε όλους. Θέλω μία εθνική Ιταλίας που να συναρπάζει", τόνισε αρχικά ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου στο Κοβερτσάνο ενώ ερωτηθείς για το στιλ παιχνιδιού που θέλει να παίξει η "σκουάντρα ατζούρα", δήλωσε:

Βεντούρα: "Θέλω συναρπαστική την εθνική Ιταλίας"

"Οποιοδήποτε στιλ παιχνιδιού, αν εφαρμοστεί σωστά, θα αποδώσει. Εάν όχι, δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Όταν θέλεις ένα αποτέλεσμα δεν μπορείς να στηρίζεσαι σε άτομα ή στην τύχη, θα πρέπει όλα τα άτομα να πηγαίνουν προς την ιδια κατεύθυνση.

Το ποδόσφαιρο του Κόντε δούλεψε για συγκεκριμένο διάστημα, όταν η Ιταλία πήρε το Μουντιάλ με τον Λίπι είχε μεγάλα ονόματα στον πάγκο, αυτοί που πήγαν στο Euro έχουν ακόμα αρκετή δουλειά για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο.

Βεντούρα: "Θέλω συναρπαστική την εθνική Ιταλίας"

Το στιλ του Κόντε ήταν σημαντικό για να πάρουμε αποτελέσματα αλλά θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Διάταξη; Το ποδόσφαιρο σου δίνει διαφορετικά πράγματα, τώρα η Ιταλία μπορεί να προσφέρει πολλούς εξτρέμ: Ελ Σααραουί, Μποναβεντούρα, όσους θέλετε.

Η διάταξη 3-5-2 τιμωρεί τους εξτρέμ. Ο πρώτος μας στόχος είναι να προκριθούμε στο Μουντιάλ, θα πρέπει να έχουμε υπομονή για σταδιακή ανάπτυξη, αλλά θα ήταν κρίμα να μην εκμεταλλευτούμε αυτή την ποιότητα".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ