ΙΤΑΛΙΑ

Τότι: "Τομάζι για πρόεδρος, Μοντέλα για προπονητής"

Τότι: "Τομάζι για πρόεδρος, Μοντέλα για προπονητής"

Ο Φραντσέσκο Τότι υπέδειξε τους δύο πρώην συμπαίκτες του στη Ρόμα, Νταμιάνο Τομάζι και Βιντσέντζο Μοντέλα, για τις θέσεις του πρόεδρου της ιταλικής ομοσπονδίας και του ομοσπονδιακού τεχνικού της "σκουάντρα ατζούρα" αντίστοιχα.

Ο αποκλεισμός της εθνικής Ιταλίας από την αντίστοιχη της Σουηδίας και την τελική φάση του Μουντιάλ 2018 έφερε την απόλυση του Τζαμπιέρο Βεντούρα από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της "σκουάντρα ατζούρα" και του Κάρλο Ταβέκιο από αυτή του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας.

Ο Φραντσέσκο Τότι υπέδειξε τους δύο πρώην συμπαίκτες του στη Ρόμα, Νταμιάνο Τομάζι και Βιντσέντζο Μοντέλα, για την πλήρωση των δύο θέσεων κι εξήγησε γιατί αρνήθηκε προτάσεις από τις ΗΠΑ και τα ΗΑΕ για να συνεχίσει εκεί να αγωνίζεται.

"Δουλεύω ακόμη στο ποδόσφαιρο. Είχα την ευκαιρία να μείνω με την ομάδα, με τον προπονητή και τους παίκτες. Προπονούμαι όλες τις ημέρες, αλλά δεν πρέπει να αφεθώ. Εάν παραμελήσω τον εαυτό μου, θα πάρω 300 κιλά. Έχω πάρει μόνο δύο. Δεν μου αρέσει πολύ η ρωμαϊκή κουζίνα. Η καρμπονάρα, η αμαρτριτσάνα, δεν είναι τίποτα για εμένα.

Οι τελευταίες κουβέντες με τον Σπαλέτι ήταν δύσκολες. Είχαμε πολύ καλή σχέση την πρώτη φορά που ήλθε. Όταν επέστρεψε, τέθηκα στη διάθεσή του. Θα ήθελα να παίξω περισσότερο. Αποδέχομαι αξιοπρεπώς τις αποφάσεις του. Αρνήθηκα προτάσεις από τις ΗΠΑ και τα Εμιράτα. Με κάλυπταν οικονομικά, αλλά θα είχα χάσει 25 χρόνια αγάπης.

Ο Νταμιάνο Τομάζι είναι ο ιδανικός για μελλοντικός πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Είναι ανταγωνιστικός. Νέος, μεταδοτικός, καθαρός. Εάν πάτε στο εξωτερικό μαζί του, θα δείτε πώς τον αντιμετωπίζουν. Ο Μοντέλα, επίσης, θα ήταν μια ιδανική λύση για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της "σκουάντρα ατζούρα"", υποστήριξε ο Φραντσέσκο Τότι.

Photo credits: asroma.com

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ