ΙΤΑΛΙΑ

Προς πώληση η ιστορία της Πάρμα

Προς πώληση η ιστορία της Πάρμα

Η Πάρμα χρεοκόπησε στις 19 Μαρτίου και θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα ως Parma Calcio 1913, συμμετέχοντας στην Serie D. Πάντως, τα βάσανα δεν έλαβαν τέλος, καθώς πρέπει να τεθούν προς πώληση μέχρι και τα τρόπαια της ομάδας στο πλαίσιο της πτώχευσης.

Τα οικονομικά προβλήματα ήταν τεράστια, μεγάλωναν χρόνο με το χρόνο και έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν πλέον να ελεγχθούν, με αποτέλεσμα η πτώχευση να φαντάζει ως η μόνη λύση. Η Πάρμα βίωσε αυτό που για πολλές ομάδες φαντάζει ως εφιαλτικό σενάριο. Εντούτοις, η ψυχρή λογική πολλές φορές πρέπει να υπερβαίνει το συναίσθημα, έστω και αν το κόστος είναι μεγάλο (βλέπε συμμετοχή στη Serie D με νέο όνομα).

Οι "παρμέντσι" χρεοκόπησαν στις 19 Μαρτίου και κάνουν πλέον ένα καινούργιο ξεκίνημα, "καθαροί" από οικονομικά ζητήματα και ελπίζοντας σε λίγα χρόνια να επιστρέψουν στα μεγάλα σαλόνια, εκεί που είναι η φυσική τους θέση. Η ομάδα του Μπουφόν, του Σενσίνι, του Καναβάρο, του Ντίνο Μπάτζιο, του Κρέσπο, του Κιέζα και τόσων ακόμα αστεριών που φόρεσαν την φανέλα της, δεν μπορεί να βολοδέρνει εσαεί στις μικρές κατηγορίες.

Η Parma Calcio 1913 "γεννήθηκε", μαζί και τα καινούργια όνειρα των φίλων της που ελπίζουν να την ξαναδούν μεγάλη και τρανή, παλεύοντας με τους "μεγάλους" του Καμπιονάτο. Μέχρι τότε όμως, θα πίνουν το "πικρό ποτήρι", ενώ το κομμάτι της πτώχευσης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αφού περιλαμβάνει μέχρι και... πώληση της ιδίας της ιστορίας της, που δεν είναι άλλη από τα τρόπαιά της.

Οι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν αναλάβει την διαδικασία πτώχευσης, γνωστοποίησαν πως τίθενται προς πώληση τα τρόπαια της ομάδας και πρόκειται για το Κύπελλο Ιταλίας του 1992, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1993, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 1994, το κύπελλο UEFA του 1995, το Κύπελλο Ιταλίας του 1999, το κύπελλο UEFA του 1999, το Σούπερ Καπ Ιταλίας του 1999 και το Κύπελλο Ιταλίας του 2002. Αν μη τι άλλο, επώδυνη διαδικασία...

Εξάλλου, πωλείται και η ονομασία "Parma FC", αλλά και άλλα αντικείμενα της ομάδας, όπως τηλεοράσεις, smartphones, που χρησιμοποιούσε η εταιρεία πριν την πτώχευση. Όποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει να καταθέσει το αίτημά του μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να αποκτήσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την Πάρμα που μεσουρανούσε για κάμποσα χρόνια. Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και αυτοί που θα αγοράσουν κάτι και θα το επιστρέψουν πίσω. Ουτοπικό ή όχι, πολλοί θα το ήλπιζαν...

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ