ΙΤΑΛΙΑ

Πανό των οπαδών της Λάτσιο για Καπελώνη και Φουντούλη

Πανό των οπαδών της Λάτσιο για Καπελώνη και Φουντούλη

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο ύψωσαν πανό στο "Ολίμπικο" για τα δύο δολοφονηθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Η δολοφονία των Μανώλη Καπέλωνη και Γιώργου Φουντούλη, μελών της Χρυσής Αυγής, κάνει το γύρο του κόσμου τα τελευταία 24ωρα, με τους οπαδούς της Λάτσιο να μη μένουν ασυγκίνητοι.

Οι οργανωμένοι τιφόζι των "λατσιάλι" έχουν -στην πλειονότητά τους- ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις και στον αγώνα κόντρα στη Τζένοα θέλησαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους δύο νέους, που έχασαν τη ζωή τους από δολοφονική επίθεση εις βάρος τους το απόγευμα της Παρασκευής.

"Το ηλιοβασίλεμα είναι κόκκινο, η αυγή χρυσή. Παρόντες οι Μανώλης και Γιώργος", ήταν το μήνυμα των οπαδών των "μπιανκοτσελέστι" μέσω δύο πανό που αναρτήθηκαν στην Curva Nord, με αυτό πάντως που είχε αναφορά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής να προκαλεί αντίδραση της Ένωσης ιταλικών εβραϊκών κοινοτήτων (Ucei).

Πανό των οπαδών της Λάτσιο για Καπελώνη και Φουντούλη

"Il tramonto e rosso, l'alba dorata. Manolis e Yorgos presenti", ήταν το περιεχόμενο των δύο πανό που ανέβασαν οι οπαδοί της Λάτσιο στο πλαίσιο του αγώνα με τη Τζένοα

"Οποιαδήποτε δικαιολογία, ακόμα και η βάρβαρη δολοφονία των δύο νεαρών γίνεται μία νόμιμη δικαιολογία για να υποστηρίζονται κινήσεις που έχουν μέσα στο dna τους τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία.

Ο ρατσισμός στα στάδια είναι ένα ανεπίτρεπτο φαινόμενο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Για το λόγο αυτό ελπίζουμε σε άμεση δράση και αυστηρά μέτρα από τις αρμόδιες αρχές", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ucei.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ