ΙΤΑΛΙΑ

Οριστικό: "Τέλος" ο Κόντε από Ιταλία για να πάει Τσέλσι

Οριστικό: "Τέλος" ο Κόντε από Ιταλία για να πάει Τσέλσι

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως ο Αντόνιο Κόντε θα αποχωρήσει από την εθνική ομάδα μετά το Euro 2016 και όλα δείχνουν πως ο πρώην προπονητής της Γιουβέντους θα αναλάβει την Τσέλσι.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Αντόνιο Κόντε άφησε την Γιουβέντους μετά από τρία συνεχόμενα σκουντέτι στον πάγκο της για να καθήσει σε αυτόν της εθνικής Ιταλίας και σε λίγους μήνες από τώρα θα ολοκληρώσει τη θητεία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Αυτό που ακουγόταν έντονα το τελευταίο διάστημα επικυρώθηκε την Τρίτη (15/3) από τα πλέον επίσημα χείλη, με τον Κάρλο Ταβέκιο, πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC) να ανακοινώνει το διαζύγιο με τον προπονητή από το Λέτσε μετά τη λήξη των υποχρεώσεων της "σκουάντρα ατζούρα" στην τελική φάση του Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Il presidente della Federcalcio Carlo Tavecchio (D) con il ct della nazionale Antonio Conte durante la presentazione della nuova maglia della nazionale di calcio, Firenze, 9 novembre 2015. ANSA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI
Il presidente della Federcalcio Carlo Tavecchio (D) con il ct della nazionale Antonio Conte durante la presentazione della nuova maglia della nazionale di calcio, Firenze, 9 novembre 2015. ANSA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI ANSA

"Ο Κόντε μου γνωστοποίησε πως μετά τη λήξη του Euro 2016 θα τελειώσει η θητεία του στην εθνική Ιταλίας. Του λείπουν οι καθημερινές προπονήσεις και αυτό είναι κατανοητό", τόνισε αρχικά ο Ταβέκιο, και πρόσθεσε:

"Στηρίξαμε πάντα τον Κόντε, μιλούσα σχεδόν καθημερινά μαζί του. Ήταν ένα πρόσωπο που βοήθησε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Θα τον ευχαριστώ πάντα για τη δουλειά και τον επαγγελματισμό του".

Οριστικό: "Τέλος" ο Κόντε από Ιταλία για να πάει Τσέλσι

Λίγη ώρα αργότερα ο Αντόνιο Κόντε επισημοποίησε το αντίο του στην "σκουάντρα ατζούρα" λέγοντας: "Αυτή τη στιγμή η μέγιστη συγκέντρωσή μας είναι αποκλειστικά στο Euro όπου θα προσπαθήσουμε με δουλειά και θυσίες να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ικανότητές μας.

Όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι θα τα δώσω όλα. Ακολούθως αισθάνομαι ότι οφείλω να επιστρέψω σε πάγκο συλλόγου έχοντας έτσι την ευκαιρία να προπονώ κάθε ημέρα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Ταβέκιο που καθημερινά με συνοδεύει σε αυτή την υπέροχη περιπέτεια".

Τα αγγλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η Τσέλσι είναι έτοιμη να προβεί στην ανακοίνωση της συμφωνίας με τον 46χρονο τεχνικό ενώ όσον αφορά στο διάδοχό του στην εθνική Ιταλίας τον πρώτο λόγο έχει αυτή τη στιγμή ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι, ενώ μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων είναι και το όνομα του Κλάουντιο Ρανιέρι.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ