ΙΤΑΛΙΑ

"Όρε" 2020!

"Όρε" 2020!
Καρνέζης INTIME SPORTS

Λίγο πριν τα 30 του, ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές έως το 2020, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι θα μείνει στο Καμπιονάτο.

Ετοιμάζεται για τη μεθαυριανή 29η συμμετοχή του με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, Ο Ορέστης Καρνέζης, αλλά στην Ελλάδα δεν επιστρέφει. Τουλάχιστον προς το παρόν. «Κυκλοφόρησαν» σενάρια εσχάτως περί προσέγγισής του από τον Ολυμπιακό, όμως ο 30χρονος κίπερ, για τον οποίο έχουν γραφτεί αρκετά και στην Ιταλία, συμφώνησε για την ανανέωση του συμβολαίου του με την Ουντινέζε μέχρι το 2020!

Δηλαδή, χρονική επέκταση της αρχικής συμφωνίας κατά δύο χρόνια (το πρώτο συμβόλαιο, του 2013, έληγε το 2018), με γενναία αύξηση των αποδοχών του, περισσότερο από 50% για τον βασικό τερματοφύλακα της Ουντινέζε, ο οποίος αγωνίστηκε σε 37 από τα 38 ματς του Καμπιονάτο!

Απουσίασε μόνο από το τελευταίο, «αδιάφορο» 4-3 εκτός έδρας από την Κάλιαρι. Ε, πρώτο παιδί είναι αυτό, να μην βρίσκεται κοντά στη σύντροφο της ζωής του, Σήλια και στον μπέμπη που είδε το πρώτο φως πριν από δύο εβδομάδες; Και χαζομπαμπάς και… μόνιμος «Ιταλός»! Διότι η επέκταση του συμβολαίου του δεν συνεπάγεται πως 100% θα μείνει στο ήσυχο, «ατμοσφαιρικό» και θαυμάσιο για τα πρώτα οικογενειακά χρόνια, Ούντινε.

Ο Κερκυραίος του οποίου το ονοματεπώνυμο παραπέμπει ευθέως σε… αριστοκράτη εφοπλιστή παλιών αγαπημένων ελληνικών ταινιών, δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα μείνει στην Ουντινέζε, κάτι που ουδόλως θα χαλούσε τη διάθεσή του. Βέβαιο είναι μόνο ότι θα παίζει στο Καμπιονάτο. Εκτός από τις ανανεώσεις, υπάρχουν και οι πωλήσεις…

Αν και, εδώ που τα λέμε περί «βεβαιότητος», η καριέρα του Καρνέζη μόνο προβλέψιμη, «ομαλή» και συμβατική μπορεί να χαρακτηριστεί. Τερματοφύλακας που είχε αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες, αλλά έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα στα 25 του, έπαιξε ως βασικός «μισή» σεζόν στα 26 του και ουσιαστικά πήρε το «Νο 1» για πρώτη φορά στα 27 του! Κίπερ ο οποίος μέσα σε έναν χρόνο έφτασε από το ναδίρ της γκέλας στο 2-3 (πρόκριση της ΑΕΚ) με το αλησμόνητο φάουλ-γιόμα του Μίτσελ (που οδήγησε την Ενωση στην τελευταία κούπα της!) στο ναδίρ της μονιμοποίησης στον Παναθηναϊκό και στην εθνική. Παίκτης που φεύγει με όνειρα για την Ουντινέζε, παραχωρείται ως δανεικός στη Γρανάδα, τρώει «φουλ» πάγκο, αλλά όταν έρχεται η στιγμή επιστρέφει, «κόβει» μισό πρωτάθλημα στην Μπαρτσελόνα και γυρίζει ως ο Νο 1 στο Ούντινε.

Θυμίζει – ως προς την εξέλιξη ηλικιακά- ολίγον από Νικοπολίδη αυτή η πορεία. Και θα θυμίσει ακόμη περισσότερο, αν ο «Όρε» παραμείνει ο σταθερός πορτιέρε της εθνικής για τα επόμενα 5-6 χρόνια. Εν αντιθέσει με τον Αντώνη, όμως, ο Ορέστης ψάχτηκε περισσότερο και προτίμησε σύντομα το «έξω από ‘δω». Ως τώρα, τουλάχιστον, δικαιώνεται…

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ