ΙΤΑΛΙΑ

Νεκρός προπονητής που συνελήφθη για παιδοφιλία

Νεκρός προπονητής που συνελήφθη για παιδοφιλία

Ένας Ιταλός προπονητής ποδοσφαίρου που είχε προφυλακιστεί προ ημερών με βαριές κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

Νεκρός στο κελί του, με το κεφάλι του να βρίσκεται μέσα σε μία σακούλα, βρέθηκε ο Αντόνιο Μάρτσι, ο Ιταλός προπονητής που κατηγορείται για πράξεις παιδοφιλίας και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ο 63χρονος Μάρτσι είχε προφυλακιστεί πριν από δύο ημέρες σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Αλεσάντρια μετά από την ανάκρισή του, παρά το αίτημα του δικηγόρου του, Μάσιμο Τατζιάσκο, να του επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός.

"Πίστευα ότι η φυλακή ήταν ακατάλληλη να τον προστατεύσει, αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Τατζιάσκο στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "ANSA".

Ο Μάρτσι αναγνωρίστηκε από ένα εκ των φερόμενων θυμάτων του σε ένα μπαρ μετά από 29 χρόνια. Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και τον βρήκαν συντροφιά με ένα 14χρονο παιδί. Από το διαμέρισμά του κατασχέθηκαν εκατοντάδες βιντεοκασέτες με σκηνές από τις συνευρέσεις του με νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες στις οποίες εργαζόταν.

"Τις προάλλες, στο τέλος της προανάκρισης, μου υποσχέθηκε ότι όταν με ξαναέβλεπε, θα μου τα εξηγούσε όλα", δήλωσε ο Τατζιάσκο, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πελάτης του βίωσε δύσκολα παιδικά χρόνια και υπήρξε κι ο ίδιος θύμα βίας. "Ένα περιστατικό του σημάδεψε τη ζωή, αν και δεν δικαιολογεί όσα έκανε, αλλά τα εξηγεί", πρόσθεσε.

Οι αδερφές του, Ισιντόρα και Βαλέρια, έχουν ζητήσει δια μέσω του Τατζιάσκο αυτοψία από εμπειρογνώμονα, ώστε να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για αυτοκτονία, όπως είναι η βασική εκδοχή θανάτου, ή δολοφονία.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ