ΙΤΑΛΙΑ

Μπουφόν: "Ποτέ φαβορί με τη Μίλαν"

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon shouts next to AC Milan's Carlos Bacca during the Italian Super Cup soccer match between Juventus and AC Milan, at the Al Sadd Sports Club in Doha, Qatar, Friday, Dec. 23, 2016. (AP Photo/Alexandra Panagiotidou)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon shouts next to AC Milan's Carlos Bacca during the Italian Super Cup soccer match between Juventus and AC Milan, at the Al Sadd Sports Club in Doha, Qatar, Friday, Dec. 23, 2016. (AP Photo/Alexandra Panagiotidou) AP PHOTO/ALEXANDRA PANAGIOTIDOU

Ο Τζανλούτζι Μπουφόν θυμήθηκε την ήττα στον τελικό του Champions League του 2003 και τόνισε πως η Γιουβέντους δεν είναι ποτέ φαβορί με αντίπαλο τη Μίλαν, εν όψει του τελικού του Coppa Italia

Μια απ' τις πιο πικρές βραδιές στην καριέρα του Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν ο χαμένος τελικός του Champions League to 2003 και αυτόν θυμήθηκε στη συνέντευξη τύπου εν όψει του τελικού του Coppa Italia (Γιουβέντους - Μίλαν την Τετάρτη στις 22:00).

Πριν 15 χρόνια στο Μάντσεστερ η Μίλαν είχε επικρατήσει στα πέναλτι της Γιουβέντους και είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

"Έμαθα πολύ νωρίς πως η Γιουβέντους δεν είναι ποτέ φαβορί κόντρα στη Μίλαν, από τον τελικό του Champions League το 2003 στο Μάντσεστερ", ανέφερε ο 40άχρονος.

"Πρέπει να πω πως μαζί με τους συμπαίκτες μου έχουμε παίξει αυτά τα χρόνια σε τέσσερις τελικούς με τη Μίλαν, χάσαμε δύο στα πέναλτι, νικήσαμε έναν στην παράταση και έναν στα πέναλτι".

"Αυτό σημαίνει πως τα ματς με τη Μίλαν είναι πολύ ισορροπημένα. Σε αυτούς τους αγώνες και διαφορές να έχουν οι ομάδες δεν φαίνονται".

Ο Μπουφόν τα τελευταία χρόνια δεν παίζει στο Coppa Italia, έτσι έγινε και πέρσι στον τελικό με τη Λάτσιο που ξεκίνησε ο Νέτο, αλλά την Τετάρτη αναμένεται ο αρχηγός να είναι στην 11άδα.

"Αν δεν κάνω λάθος, έχω να παίξω σε τελικό του Coppa Italia απ' το 1999, σχεδόν 20 χρόνια. Το γεγονός πως έχω την ευκαιρία να παίξω είναι θαυμάσιο και με ενθουσιάζει".

"Έχουν αλλάξει τα τελευταία 6-7 χρόνια τα πράγματα με τους αναπληρωματικούς τερματοφύλακες, καθώς παίρνουν 15 με 20 ματς, έτσι είναι πιο αξιόπιστοι".

AP Photo/Alexandra Panagiotidou

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ