ΙΤΑΛΙΑ

Μπουφόν και Σάρι τα βραβεία των κορυφαίων για το 2017

Μπουφόν και Σάρι τα βραβεία των κορυφαίων για το 2017

Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Μαουρίτσιο Σάρι ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές των βραβείων της Ένωσης Ποδοσφαιριστών της Ιταλίας για το 2017. Σάρωσε τα βραβεία η Γιουβέντους.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στην Ιταλία για το 2017, κατόπιν ψηφοφορίας των συναδέλφων του, στα βραβεία "Gran Galà del calcio AIC", που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ιταλών Ποδοσφαιριστών.

Ο 39χρονος τερματοφύλακας διατήρησε το σερί της Γιουβέντους, αφού η συγκεκριμένη διάκριση καταλήγει σε παίκτη των πρωταθλητών Ιταλίας για έκτη διαδοχική χρονιά, μετά από τα τρία σερί του Αντρέα Πίρλο και τα βραβεία των Κάρλος Τέβες και Λεονάρντο Μπονούτσι που ακολούθησαν.

"Τώρα κατάλαβα γιατί αποκλειστήκαμε από τη Σουηδία", δήλωσε χαριτολογώντας ο Μπουφόν, όταν παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου παίκτη. "Πέρα από την πλάκα, είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος. Επιζητούσα να κατακτήσω ένα βραβείο τέτοιου είδους. Θα το κρατήσω σφιχτά, γιατί ποτέ δεν είχα κερδίσει κάτι ως νέος", πρόσθεσε.

Το αντίστοιχο προπονητικό βραβείο δεν κατέκτησε ο τεχνικός των "μπιανκονέρι", Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που οδήγησε τον σύλλογο σε έκτο σερί σκουντέτο, αλλά ο άμεσος ανταγωνιστής του, ο Μαουρίτσιο Σάρι, που απείλησε πέρυσι τη Γιουβέντους με τη Νάπολι και φέτος την έχει προσπεράσει σε αυτό το πρώτο διάστημα της Serie A.

Το βραβείο του καλύτερου νεαρού της Serie B παρέλαβε ο Αλέσιο Κράνιο, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν ως δανεικός από την Κάλιαρι στην Μπενεβέντο και φέτος επέστρεψε στη Σαρδηνία, καλύτερος διαιτητής και στην 7η έκδοση του βραβείου ο Νίκολα Ριτσόλι, στην έσχατη χρονιά του ως επαγγελματίας, ενώ το βραβείο του κορυφαίου συλλόγου κατέληξε αναπόφευκτα στη Γιουβέντους (έχει και τα προηγούμενα πέντε, με την Ουντινέζε να κατακτά το πρώτο σχετικό βραβείο, του 2011).

Τέλος, η ενδεκάδα της χρονιάς απαρτίζεται από τους Μπουφόν (Γιουβέντους), Ντάνι Άλβες (Γιουβέντους), Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Ρατζά Ναϊνγκολάν (Ρόμα), Μάρεκ Χάμσικ (Νάπολι), Μίραλεμ Πιάνιτς (Γιουβέντους), Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους), Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Ντρις Μέρτενς (Νάπολι).

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ