ΙΤΑΛΙΑ

Μπουφόν: "Είναι ψεύτικο το FFP"

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon stands during the Champions League final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday June 3, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon stands during the Champions League final soccer match between Juventus and Real Madrid at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales, Saturday June 3, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν παραχώρησε συνέντευξη αναφέρθηκε στην πιθανότατα τελευταία του σεζόν και ξεσπάθωσε κατά του Financial Fair Play.

Έχει αποδείξει στην καριέρα του ότι πάντοτε λέει την άποψη του. Αυτό έκανε και αυτή τη φορά ο Τζανλουίτζι Μπουφόν στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Gazzetta dello Sport".

Η πρώτη ερώτηση που του έγινε αφορούσε το μέλλον του και για το εάν η επόμενη σεζόν θα είναι η τελευταία της καριέρας του: "Ναι, πιθανότατα θα είναι η τελευταία μου χρονιά και είναι ιδιαίτερα "ηλεκτρισμένη". Όταν πηγαίνεις σε ένα μέρος για τελευταία φορά εκτιμάς περισσότερο την ομορφιά και θες να κρατήσεις καθαρά τα συναισθήματα τα οποία θα κουβαλάς για πάντα. Θα είναι μία ξεχωριστή σεζόν και θέλω να την κάνω περισσότερο αξιομνημόνευτη με εμφανίσεις ανάλογες του ονόματός μου και που θα βοηθήσουν τη Γιουβέντους να πετύχει τους στόχους της".

Φυσικά, μετά από αυτή την απάντηση η επόμενη ερώτηση αφορούσε το Champions League, το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του με τον χαρισματικό πορτιέρε να ξεκαθαρίζει: "Σίγουρα το Champions League είναι κάτι το ξεχωριστό, ωστόσο δεν έχω εμμονή με αυτό".

Σε ερώτηση για το εάν περιμένει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν είπε: "Ανυπομονώ για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εκεί θα δούμε την αξία των ομάδων. Θα γίνει ακόμα πιο απολαυστικό και για τους παίκτες. Την προηγούμενη σεζόν είχαμε μάχη με τη Ρόμα και τη Νάπολι. Τις προηγούμενες σεζόν δεν αφήναμε περιθώριο"

Μία από τις μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού είναι αυτή του Μπονούτσι στη Μίλαν. Ποια είναι τα συναισθήματα του για τον πρώην συμπαίκτη του; "Σίγουρα αναστατωθήκαμε. Ότι είπαμε ωστόσο μένει μεταξύ μας. Πάντοτε θα τον αγαπώ, είχαμε μία ξεχωριστή σχέση. Μεγάλωσε τα τελευταία επτά χρόνια τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως χαρακτήρας. Πρόσφερε στη Γιουβέντους, όπως του πρόσφερε η Γιουβέντους. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτεραιότητες όπως είναι η οικογένεια".

Η συγκεκριμένη μεταγραφή και τα ποσά που αυτές γίνονται δεν πέρασαν ασχολίαστες από τον Μπουφόν. "Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια κριτήρια αξιολογείται ένας παίκτης. Μάλλον είναι λίγο αυθαίρετο και στην διακριτική ευκαιρία εκείνων που έχουν τα χρήματα. Σήμερα 10 εκατομμύρια, αύριο 100" είπε αρχικά και στη συνέχεια σε ερώτηση για το Financial Fair Play και τα ποσά που ακούγονται για τον Νεϊμάρ τόνισε: "Γιατί ο Νεϊμάρ αξίζει 222 εκατομμύρια και όχι 600; Ο παππούς μου συνήθιζε να λέει, φουσκώνοντας φουσκώνοντας τελικά κάποια στιγμή το μπαλόνι σκάει...Το δημοσιονομικό σύστημα Fair Play είναι ψεύτικο"!

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ