ΙΤΑΛΙΑ

Μπουφόν: "Αυτά που κάνει τώρα ο Νόιερ, τα έκανα στην Πάρμα του Μαλεζάνι"

TURIN, ITALY - SEPTEMBER 30:  Gianluigi Buffon of Juventus celebrates after his team-mate Alvaro Morata scored the opening goal during the UEFA Champions League group E match between Juventus and Sevilla FC on September 30, 2015 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
TURIN, ITALY - SEPTEMBER 30: Gianluigi Buffon of Juventus celebrates after his team-mate Alvaro Morata scored the opening goal during the UEFA Champions League group E match between Juventus and Sevilla FC on September 30, 2015 in Turin, Italy. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι θα ήθελε να παίξει για δύο χρόνια ακόμα ποδόσφαιρο και έπειτα να γίνει προπονητής σε εθνική ομάδα ενώ βρήκε την ευκαιρία να "πετάξει το γάντι" στον Μάνουελ Νόιερ.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην γαλλική ιστοσελίδα "So Foot" ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, με τον γκολκίπερ της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας να αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τα πλάνα του για το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας αλλά και για την... επόμενη ημέρα.

"Μετά από αυτή τη χρονιά, θα αγωνιστώ για δύο ακόμα σεζόν πριν σταματήσω. Δεν θέλω να παίζω μετά από τα 40 μου χρόνια αλλά θέλω να φτάσω να παίζω στα 40 μου χρόνια όπως βλέπω τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή.

Έχω μπόλικη εμπειρία αλλά δεν θέλω να προπονώ. Μάλλον μου αρέσει ο ρόλος του εκλέκτορα. Είμαι φιλόδοξος. Εάν κάνω κάτι θα είναι με την σκέψη να φτάσω ψηλά: χωρίς αυτό σταματάς να ζεις.

Θα πήγαινα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ ή η Κίνα, που έχουν μεγάλες προοπτικές λόγω του μεγάλου πληθυσμού τους και μέσα σε μία ντουζίνα χρόνια θα μπορούσα να πετύχουν", τόνισε αρχικά ο 38χρονος πορτιέρε, ο οποίος δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του σε άλλη ομάδα πλην της Γιουβέντους.

"Ακόμα και αν μου προσέφεραν τα διπλάσια χρήματα αλλού, εγώ θα μείνω για μία ζωή στη Γιούβε. Το να είμαι μέρος της με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος. Επειδή έχει αξία. Και κάποιες αξίες μοιάζουν στη σημερινή εποχή να είναι εκτός μόδας".

Ο Μπουφόν δεν δίστασε στην ίδια συνέντευξη να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μάνουελ Νόιερ, με τον έμπειρο γκολίπερ να δηλώνει με νόημα: "Αυτά που κάνει, εγώ τα έκανα ήδη στην Πάρμα του Μαλεζάνι με την οποία κατακτήσαμε Κύπελλο UEFA, Κύπελλο Ιταλίας και ιταλικό Σούπερ Καπ.

Μπουφόν: "Αυτά που κάνει τώρα ο Νόιερ, τα έκανα στην Πάρμα του Μαλεζάνι"

Είχα πάντα την προδιάθεση να παίζω με τη μπάλα στα πόδια. Την πραγματική καινοτομία την εισήγαγε η Μπαρτσελόνα μία δεκαετία πριν, ενσωματώνοντας τον τερματοφύλακα στη δημιουργία του παιχνιδιού".

Ενώ για το αν η ιταλική σχολή τερματοφυλάκων εξακολουθεί να βγάζει μεγάλα ταλέντα, απάντησε: "Εάν κάνουμε 100 αποκρούσεις και ένα λάθος, για μία εβδομάδα όλοι θα μιλούν για το λάθος που έκανες και αυτό σε τρελαίνει.

Στο εξωτερικό όμως μπορείς να κάνεις ένα λάθος και να συνεχίσεις ήρεμος. Στην Ιταλία αν κάνεις ένα λάθος την... πάτησες. Όσοι βρισκόμαστε στην κορυφή είμαστε πολύ δυνατοί στο μυαλό".

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπουφόν μίλησε και για το φάντασμα της κατάθλιψης που τον καταδίωξε σε πιο νεαρή ηλικία: "Ήμουν 26-26 ετών, το παιδί γινόταν άνδρας. Ήταν η στιγμή που χανόταν η ανεμελιά, η χαρά και όλες οι κουταμάρες που μπορεί να κάνεις ένας νεαρός.

Αυτή η αλλαγή από μία ηλικία σε μία άλλη είχε ως αποτέλεσμα να περάσω όλο αυτό που πέρασα. Ξεπέρασα την κατάθλιψη χωρίς να πάρω φάρμακα: δεν ήθελα ποτέ να είμαι εξαρτημένος από κάτι ή κάποιον. Έψαξα μόνος μου την έξοδο, μιλώντας με μερικούς φίλους", υπογράμμισε.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ