ΙΤΑΛΙΑ

Mε Μαραντόνα και Τότι ο "Αγώνας της Ειρήνης"

ROME, ITALY - SEPTEMBER 01:  Javier Zanetti with the trophy at the end of the Interreligious Match For Peace at Olimpico Stadium on September 1, 2014 in Rome, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
ROME, ITALY - SEPTEMBER 01: Javier Zanetti with the trophy at the end of the Interreligious Match For Peace at Olimpico Stadium on September 1, 2014 in Rome, Italy. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images) GETTY IMAGES

To βράδυ της Τετάρτης (12/10) θα διεξαχθεί στο "Ολίμπικο" της Ρώμης ο "Αγώνας της Ειρήνης", ύστερα από πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου, με σπουδαίους νυν και πρώην ποδοσφαιριστές να δίνουν το παρών.

Σπουδαίοι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου και θα δώσουν το παρών στον "Αγώνα της Ειρήνης" που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης (12/10) στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν στο πρόγραμμα "Scholas", ένα πρότζεκτ του ποντίφικα που στόχο έχει να ενώσει σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα από διαφορετικές κουλτούρες και χώρες του κόσμου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ύστερα από πρωτοβουλία του θρύλου της Ίντερ, Χαβιέ Σανέτι, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τα φτωχά παιδιά της Αργεντινής.

Σύμφωνα με την " Gazzetta dello Sport", στην αναμέτρηση θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Φραντσέσκο Τότι, Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος, Αλνταΐρ, Καφού, Κλαούντιο Λόπες, Έρναν Κρέσπο, Τζανλούκα Τζαμπρότα, Ρούι Κόστα και Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φιλανθρωπικός αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά απ' το RAI 1.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ