ΙΤΑΛΙΑ

Λέει "όχι" στην εθνική Ιταλίας ο Αντσελότι

Bayern Munich's coach Carlo Ancelotti gestures during the match against Wolfsburg, during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfL Wolfsburg in Munich, Germany, Friday, Sept. 22, 2017. (Matthias Balk/dpa via AP)
Bayern Munich's coach Carlo Ancelotti gestures during the match against Wolfsburg, during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfL Wolfsburg in Munich, Germany, Friday, Sept. 22, 2017. (Matthias Balk/dpa via AP) AP

Δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Ιταλίας ο Κάρλο Αντσελότι, όπως δήλωσε στην ιταλική τηλεόραση. Ποιες οι προτάσεις του για το μέλλον και τι απάντησε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μίλαν.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Τζαν Πιέρο Βεντούρα στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας είναι ο Κάρλο Αντσελότι. Ο 58χρονος τεχνικός μιλώντας στην εκπομπή ''Domenica Sportiva'' της Rai Due τόνισε πως δεν σκέφτεται να προπονήσει κάποια εθνική ομάδα σύντομα, στρέφοντας την προσοχή του σε συνεργασίες αποκλειστικά με συλλόγους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική Ιταλίας: "Η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου επικοινώνησε μαζί μου και μιλήσαμε. Θέλω να πω ότι είναι τιμή μου που τόσοι άνθρωποι με θέλουν προπονητή στην εθνική ομάδα. Το να δουλεύεις σε μια εθνική ομάδα είναι εντελώς διαφορετικό από το να είσαι στον πάγκο ενός συλλόγου, καθώς εξακολουθώ να απολαμβάνω την καθημερινή δουλειά και προπόνηση".

Για το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου, της ομοσπονδίας και των συλλόγων: "Συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν κόντρες ανάμεσα στους συλλόγους και τις ομοσπονδίες, όπως συμβαίνει στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία, αλλά τώρα το ιταλικό ποδόσφαιρο χρειάζεται την ομοσπονδία, ώστε να επιβληθεί στους συλλόγους και να βρει νέους κανόνες για να βελτιώσει την κατάσταση. Για παράδειγμα, η Serie A θα ωφεληθεί πολύ αν οι ομάδες μειωθούν από 20 σε 18 και γνωρίζω πως υπάρχουν κλαμπ που θα ψηφίσουν υπέρ αυτής της πρότασης".

Για την πιθανότητα να αναλάβει τη Μίλαν: "Τους τελευταίους μήνες με έχουν συνδέσει με πολλές ομάδες, όπως η Κροατία, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα και η Μίλαν. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με τους νέους διοικούντες της Μίλαν"

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει συνδέσει το όνομα του με τη Μίλαν, καθώς ήταν στον πάγκο της από το 2001 έως το 2009, κατακτώντας συνολικά οχτώ τρόπαια. Μεταξύ άλλων έχει οδηγήσει τη Μίλαν στην ''κορυφή'' της Ευρώπης δύο φορές, το 2003 και το 2007. Εκτός από τους ''ροσονέρι'' ο 58χρονος Ιταλός έχει κοουτσάρει κατά σειρά τις Ρετζιάνα. Πάρμα, Γιουβέντους, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ