ΙΤΑΛΙΑ

Κροτόνε, η... Καλλονή της Ιταλίας

Κροτόνε, η... Καλλονή της Ιταλίας

Η "νεοφώτιστη" στη Serie A, Κροτόνε, παίζει τα εντός έδρας της ματς 600 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική της έδρα με μόλις 821 θεατές θυμίζοντας την αντίστοιχη περίπτωση της Καλλονής στην πρώτη της σεζόν στη SuperLeague.

Η Κροτόνε συγκέντρωσε 82 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Serie B την περυσινή σεζόν κι εξασφάλισε για πρώτη φορά το εισιτήριο για την πρώτη εθνική κατηγορία της Ιταλίας, μόλις ένα βαθμό πίσω από την περυσινή πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας, Κάλιαρι.

Κροτόνε, η... Καλλονή της Ιταλίας

Το "Stadio Ezio Scida" δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της Serie A και το καλοκαίρι ξεκίνησαν έργα για την επέκταση χωρητικότητας του γηπέδου "ηλικίας" 70 ετών, κατά 7.000 θέσεις.

Έτσι κι αλλιώς, η τωρινή χωρητικότητα του "Stadio Ezio Scida" ανέρχεται σε 9.631 θέσεις. Η αναζήτηση έδρας έβγαλε στην... Πεσκάρα και το "Estadio Adriático Giovanni Cornacchia", το οποίο απέχει από την Κροτόνε 597 χιλιόμετρα από την πιο σύντομη διαδρομή.

Κροτόνε, η... Καλλονή της Ιταλίας

Το "Stadio Ezio Scida"

Το πρώτο "εντός έδρας" (εντός κι εκτός εισαγωγικών) ματς της Κροτόνε διεξήχθη στις 28 Αυγούστου απέναντι στην Τζένοα. Οι "πιταγκορίτσι" γνώρισαν την ήττα (1-3) από την "γκριφόνε" με τη θέαση να ανέρχεται σε μόλις 821 οπαδούς. Συγκομιδή απογοητευτική για τη Serie A.

Παραδόξως η απόσταση που είχαν να διανύσουν οι δύο ομάδες μέχρι την Πεσκάρα ήταν παρόμοια. Λες κι επρόκειτο, πρακτικά, για ουδέτερη έδρα. Η Κροτόνε απέχει από την Πεσκάρα 597 χιλιόμετρα, η Γένοβα από την Πεσκάρα 656 χιλιόμετρα.

Μετά το ταξίδι στην Έμπολι (ήττα 2-1), η Κροτόνε υποδέχθηκε την Παλέρμο πάλι στο "Estadio Adriático Giovanni Cornacchia", την Κυριακή με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

Κροτόνε, η... Καλλονή της Ιταλίας

Το "Estadio Adriático Giovanni Cornacchia" στην Πεσκάρα

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό; Η προθεσμία παράδοσης του γηπέδου, μετά της επεκτάσεως της χωρητικότητας, στις 23 Οκτώβρη. Χθες, μετά την έναρξη, της αναμέτρησης με την Παλέρμο οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας "Rossoblu Curva Sud" εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους με συνθήματα και πανό: "Μετά τις 23 Οκτώβρη μηδενική ανοχή". Τουτέστιν για τα εναπομείναντα εντός έδρας ματς με Αταλάντα και Νάπολι.

Κροτόνε, η... Καλλονή της Ιταλίας

Από την Ελλάδα, σίγουρα θυμίζει έντονα την περίπτωση της Καλλονής. Την πρώτη σεζόν της στη Super League (2013-2014) λόγω διαφωνίας με την τοπική δημοτική αρχή για τη χρήση του γηπέδου, η Καλλονή έδινε όλα τα εντός έδρας της ματς στο ΟΑΚΑ με εξαίρεση δύο (Πανιώνιος και Ξάνθη) στα οποία αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη και το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Έπρεπε να έρθει η επόμενη σεζόν για να παίξει στη φυσική της έδρας, η ομάδα της Λέσβου. Ήταν το ματς με τον Εργοτέλη, για την πρώτη αγωνιστική της επόμενης σεζόν (2014-2015), όταν οι "σαρδέλες" έπαιξαν στο "σπίτι" τους. Στην Κροτόνε δεν θέλουν πάθουν τα ίδια αν και τα μηνύματα του ιταλικού Τύπου για την πρόοδο των εργασιών δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ