ΙΤΑΛΙΑ

Κουλιμπαλί και διαιτητής σώπασαν τους ρατσιστές

Κουλιμπαλί και διαιτητής σώπασαν τους ρατσιστές

Η Νάπολι δεν πανηγύρισε μόνο το τρίποντο κόντρα στη Λάτσιο αλλά και μία σημαντική "νίκη" απέναντι σε οπαδούς των γηπεδούχων που επιτέθηκαν με ρατσιστικά συνθήματα κατά του Καλιντού Κουλιμπαλί. Διαβάστε το story (videos).

H Νάπολι έστησε γιορτή στο "Olimpico" το βράδυ της Ρώμης με το 2-0 επί της Λάτσιο (7η σερί νίκη της στη Serie A) που την κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο το πανηγυρικό αυτό κλίμα μετριάστηκε από μερίδα φανατικών οπαδών των "λατσιάλι" που επιτέθηκαν με ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του Καλιντού Κουλιμπαλί.

Ευτυχώς όμως για το ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που βρίσκονται εντός γηπέδου για να το υπηρετούν, το έκαναν και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Αρχικά ο διαιτητής του αγώνα, Μασιμιλιάνο Ιράτι, διέκοψε για 4 ολόκληρα λεπτά τον αγώνα απειλώντας πως αν δεν σταματούσαν τα συνθήματα θα διέκοπτε οριστικά το παιχνίδι (σταμάτησαν μετά από συστάσεις από τα μεγάφωνα) ενώ στο φινάλε ο Γάλλος αμυντικός της Νάπολι προχώρησε μία συγκινητική χειρονομία, πετώντας τη φανέλα του σε έναν πιτσιρικά οπαδό της Λάτσιο που ήταν στις εξέδρες.

Κουλιμπαλί και διαιτητής σώπασαν τους ρατσιστές

"Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τα μηνύματα αλληλεγγύης που μου έστειλαν. Είμαι ευγνώμων απέναντι στους συναδέλφους μου της Λάτσιο και κυρίως στον διαιτητή Ιράτι για το θάρρος του. Έπειτα στους συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και στους οπαδούς μας, που με στήριξαν απέναντι σε αυτά τα άσχημα συνθήματα", έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram ο παίκτης.

"Αυτό το παιχνίδι είναι κάτι πολύ περισσοτερο από μαύρο, άσπρο ή πράσινο. Τεράστιος θαυμασμός για σένα, φίλε", ήταν το σχόλιο προς τον Κουλιμπαλί από τον άσο της Λάτσιο, Κεϊτά Μπαλντέ, με τον Πέπε Ρέινα από την πλευρά του να προσκαλεί τους τιφόζι της Νάπολι να "απαντήσουν" με πολιτισμένο τρόπο γεμίζοντας το "San Paolo" απέναντι στην Κάρπι.

Οι φίλοι της Νάπολι φρόντισαν πάντως να δείξουν -μέσα σε ελάχιστες ώρες από το φιναλε του ματς- τα συναισθήματά τους προς τον Κουλιμπαλί καθώς κατά την επιστροφή της ομάδας στη βάση της υπήρχε κρεμασμένο ένα πανό έξω από το προπονητικό κέντρο των "παρτενοπέι" που έγραφε: "Τιμή στα χρώματά σου Κουλιμπαλί, είσαι ένας πραγματικός μαχητής".

Κουλιμπαλί και διαιτητής σώπασαν τους ρατσιστές

Ο διαιτητής διακόπτει το Λάτσιο-Νάπολι λόγω ρατσιστικών συνθημάτων:

Ο Κουλιμπαλί δίνει τη φανέλα του σε πιτσιρικά οπαδό της Λάτσιο:

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ