ΙΤΑΛΙΑ

Κόντε: "Κορυφαίος σύλλογος η εθνική Ιταλίας"

Κόντε: "Κορυφαίος σύλλογος η εθνική Ιταλίας"

Ο Αντόνιο Κόντε δήλωσε συγκινημένος και υπερήφανός κατά την επίσημη παρουσίασή του ως νέου τεχνικού της εθνικής Ιταλίας και τόνισε πως ζει για να κυνηγάει τις νίκες.

Η 19η Αυγούστου είναι μία ξεχωριστή ημερομηνία στην καριέρα του Αντόνιο Κόντε, με τον Ιταλό να υπογράφει το πρωί διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας και κατόπιν να παρουσιάζεται επίσημα ως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της "σκουάντρα ατζούρα".

"Είμαι συγκινημένος και υπερήφανος που θα είμαι προπονητής όλου του ιταλικού λαού. Όλοι θα ήθελαν να ήταν στη θέση μου να εκπροσωπούν την Ιταλία.

Δεν πίστευα ότι θα επέστρεφα τόσο γρήγορα στους πάγκους αλλά δεν μπορείς να πεις όχι σε έναν κορυφαίο σύλλογο όπως η εθνική ομάδα. Το γαλάζιο υπάρχει στο αίμα μου", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρώην τεχνικός της Γιουβέντους, και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

"Αυτή είναι μία δύσκολη περίοδος για την εθνική ομάδα αλλά έχουμε ποιότητα για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Διαθέτουμε καλούς παίκτες.

Κόντε: "Κορυφαίος σύλλογος η εθνική Ιταλίας"

Μου αρέσουν οι δυνατές προκλήσεις, έρχομαι σε μία όχι εύκολη στιγμή αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να ανακάμψουμε. Μία ομάδα όπως η Ιταλία, με τέσσερα αστέρια που σημαίνει τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου, πρέπει να επιστρέψει εκεί που αξίζει.

Για μένα δεν παίζει ρόλο η ηλικία των παικτών στις επιλογές μου, το σημαντικό είναι να τρέχουν οι παίκτες. Θα ήθελα να δω στην εθνική ομάδα το πνεύμα που είχαν όλες οι ομάδες που προπόνησα, όχι μόνο η Γιουβέντους. Θα καλώ στην ομάδα όποιον το αξίζει.

Εγώ ζω για να κυνηγώ τη νίκη. Η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας είναι για μένα σαν τη διαφορά του να ζεις και να πεθαίνεις.

Δεν έχω διαβάσει τίποτα αυτές τις 35 ημέρες αλλά ας αφήσουμε στην άκρη τα λόγια: με την Γιούβε έκλεισε ένας κύκλος, είναι πολύ απλό. Χρειάζεται κουράγιο, για να μην πω κάτι άλλο, χρειάζονται αρετές για να πεις φτάνει".

Κόντε: "Κορυφαίος σύλλογος η εθνική Ιταλίας"

O Κόντε ρωτήθηκε επίσης και για μερικούς Ιταλούς ποδοσφαιριστές μεμονωμένα, με τον 45χρονο προπονητή να κάνει αναφορά σε Πίρλο σε Τζουζέπε Ρόσι.

"Ο Πίρλο στην εθνική Ιταλίας; Είναι ένας πρωταθλητής, ένα σημείο αναφοράς, είναι μεταξύ των παικτών που υπολογίζω. Θα μιλήσω μαζί του για να καταλάβω τι θέλει. Ο Τζουζέπε Ρόσι είναι κεφάλαιο για το ιταλικό ποδόσφαιρο, ελπίζω ότι θα λυθούν κάποια προβλήματα".

Υπενθυμίζεται πως ο Κόντε θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Ιταλίας στο φιλικό κόντρα στην Ολλανδία ενώ το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στον πάγκο της εθνικής ομάδας είναι λίγες ημέρες αργότερα κόντρα στη Νορβηγία στο Όσλο για τα προκριματικά του Euro 2016.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ