ΙΤΑΛΙΑ

Κιελίνι: "Το στιλ του Γκουαρδιόλα κατέστρεψε ποδοσφαιριστές"

Italy's Giorgio Chiellini celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2016 round of 16 soccer match between Italy and Spain, at the Stade de France, in Saint-Denis, north of Paris, Monday, June 27, 2016. (AP Photo/Francois Mori)
Italy's Giorgio Chiellini celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2016 round of 16 soccer match between Italy and Spain, at the Stade de France, in Saint-Denis, north of Paris, Monday, June 27, 2016. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι επιτέθηκε στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρδιόλα, υποστηρίζοντας ότι "έχει καταστρέψει αμυντικούς" και εξηγώντας τον λόγο, στη συνέντευξη Τύπου πριν από το Σουηδία - Ιταλία.

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι δεν... χαρίστηκε στον Πεπ Γκουαρδιόλα, σε συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα της εθνικής Ιταλίας με τη Σουηδία. Ο ηγέτης της ιταλικής άμυνας και της άμυνας της Γιουβέντους εμφανίστηκε εντελώς αντίθετος με τον τρόπο παιχνιδιού του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι και της φιλοσοφίας του.

Μάλιστα, ο 33χρονος διεθνής έκανε λόγο ακόμα και για καταστροφή αμυντικών, που προσπαθούν να υιοθετήσουν το σύστημα του Γκουαρδιόλα.

"Εξαιτίας του Guardiolismo, το στιλ ποδοσφαίρου του Πεπ Γκουαρδιόλα. Το Guardiolismo κατέστρεψε αρκετούς αμυντικούς στην Ιταλία. Τώρα όλοι θέλουν να χτίζουν το παιχνίδι, αλλά κανείς δεν ξέρει να μαρκάρει".

Ο Κιελίνι υποστηρίζει ότι ο δρόμος της εθνικής Ιταλίας προς την κορυφή δεν περνάει μέσα από αυτήν τη φιλοσοφία, αλλά μέσα από επιθετικούς παλιάς κοπής και "κανονικούς αμυντικούς": "Είναι κρίμα, επειδή ορισμένα χαρακτηριστικά επέτρεψαν στο ποδόσφαιρό μας να αριστεύσει παντού. Ποτέ δεν θα έχουμε το tiki-taka της Ισπανίας, δεν είναι στη φιλοσοφία μας. Πέρυσι, κατακρίθηκα επειδή είπα ότι η Γιουβέντους ποτέ δεν θα νικούσε 6-0 όπως η Ρεάλ. Για να επιστρέψει στην ελίτ του κόσμου, η Ιταλία χρειάζεται κεντρικούς επιθετικούς όπως αυτούς που είχε πριν από 20 χρόνια, όμως η εμφάνιση ενός κανονικού αμυντικού θα είναι επίσης βοήθεια".

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ