ΙΤΑΛΙΑ

Ιστορική άνοδος για την Μπενεβέντο στη Serie A

Benevento, Italy - May 23: \TXT the Lega Serie B football match Benevento Calcio 1929 vs Spezia 1906 at Stadio Ciro Vigorito on May 23, 2017 in Benevento, Italy. (Photo by Mario Taddeo / mario taddeo | sports photo agency)
Benevento, Italy - May 23: \TXT the Lega Serie B football match Benevento Calcio 1929 vs Spezia 1906 at Stadio Ciro Vigorito on May 23, 2017 in Benevento, Italy. (Photo by Mario Taddeo / mario taddeo | sports photo agency) © MARIO TADDEO / MARIO TADDEO | SPORTS PHOTO AGENCY

Η Μπενεβέντο επικράτησε με 1-0 της Κάρπι στον τελικό των playoffs της Serie B και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε την άνοδο στη Serie A για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ιστορική βραδιά για την Μπενεβέντο, καθώς έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τις Βερόνα και ΣΠΑΛ που πανηγύρισε την άνοδο στη Serie A. Μάλιστα, όπως και στην περίπτωση της ΣΠΑΛ, οι "στρεγκόνι" ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα "μεγάλα σαλόνια" του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Μάρκο Μπαρόνι επικράτησε με 1-0 της Κάρπι στον δεύτερο τελικό των playoffs και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα πήραν το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία. Το "χρυσό" γκολ της Μπενεβέντο σημείωσε ο Γκεόργκε Πούσκας στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι "στρεγκόνι" πανηγυρίζουν δεύτερη σερί άνοδο, αφού φέτος αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στη Serie B. Η Μπενεβέντο ιδρύθηκε το 1929 στην ομώνυμη πόλη και τα περισσότερα χρόνια της ιστορίας της αγωνίστηκε στις μικρές κατηγορίες του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πλέον, ήρθε η στιγμή να ζήσει το όνειρο της Serie A.

Photo Credits: Benevento Calcio

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ