SERIE A

Χατ τρικ ο Μπατιστούτα στο φιλικό προς τιμήν του

Χατ τρικ ο Μπατιστούτα στο φιλικό προς τιμήν του
Μπατιστούτα

Με τρία γκολ φιλοδώρησε την Μικτή Κόσμου ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, σε φιλικό που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του στο "Αρτέμιο Φράνκι" της Φιορεντίνα. Δείτε τα βίντεο.

Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα τίναξε για ακόμα μία φορά τα δίχτυα, αυτήν τη φορά όχι σε κάποιον αγώνα με την αγαπημένη Φιορεντίνα του, αλλά σε φιλικό προς τιμήν του στην επιστροφή στο "Αρτέμιο Φράνκι".

Ο "Μπατιγκόλ", με τα πολλά προβλήματα στα γόνατα που τον έχουν απομακρύνει για τα καλά από το ποδόσφαιρο μετά από το τέλος της καριέρας του, βρέθηκε στηην Τοσκάνη για μία σπάνια παράσταση, σε φιλικό ομάδας παλαιμάχων της εθνικής Ιταλίας με μία Μικτή Κόσμου, με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Η Δευτέρα ήταν αφιερωμένη στον 47χρονο Αργεντινό, ο οποίος αρχικά τιμήθηκε από τον δήμαρχο της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, ο οποίος τον ανακήρυξε επίτιμό δημότη. "Είναι κάτι πολύ όμορφο. Πάντα ένιωθα δημότης αυτή της πόλης και το επιθυμούσα. Είναι μία αναγνώριση που δεν περίμενα", δήλωσε στην ανάπαυλα του φιλικού ο Μπατιστούτα.

Χατ τρικ ο Μπατιστούτα στο φιλικό προς τιμήν του

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ιταλία επιβλήθηκε με 12-6 της ομάδας του Μπατιστούτα, αλλά ο Αργεντινός έκλεψε την παράσταση με το χατ τρικ που σημείωσε, με συνέπεια να γνωρίσει την αποθέωση από τους 28.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Το πρώτο γκολ σημειώθηκε από πέναλτι του Μπατιστούτα, ωστόσο στα επόμενα δύο επέδειξε για πολλοστή φορά το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει, κάνοντας κίνηση στη μικρή περιοχή για να υποδεχθεί μπαλιά συμπαίκτη και σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Το τέλος της βραδιάς δεν ήταν το πιο... ευχάριστο για τους φίλους της Φιορεντίνα, αφού όταν ο Μπατιστούτα ρωτήθηκε εάν θα πρέπει να περιμένουν κάποιο τρόπαιο, απάντησε: "Ελπίζω ναι αλλά είναι δύσκολο. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό. Πρέπει να παλεύεις κάθε διοργάνωση. Υπάρχουν όμως και οι άλλες ομάδες".

Για την Ιταλία αγωνίστηκαν παίκτες όπως οι Τζιανλούκα Μπέρτι, Γκουλιέλμο Στεντάρντο, Φάμπιο Λιβεράνι, Φραντέσκο Φλάκι, Λούκα Τόνι, Τζιανκάρλο Αντονιόνι, Αντόνιο ντι Νατάλε, Νταμιάνο Ντομάζι, Μαξ Τονέτο, Μάρκο Ντελβέκιο και φυσικά ο... υπέρβαρος πρώην συμπαίκτης του Μπατιστούτα στους "βιόλα", Κριστιάν Ριγκανό.

Με τη μικτή κόσμου αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι Σεμπαστιάν Φρε, Χαβιέρ Σανέτι, Αλνταΐρ, Ροντρίγκο Ταντέι, Λουίς Ολιβέιρα, Ντάβιντ Σουάσο και Μάρτιν Γιόργκενσεν.





TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ