SERIE A

"Τρελαίνουν" κόσμο Νάπολι και Ιγκουαΐν

"Τρελαίνουν" κόσμο Νάπολι και Ιγκουαΐν

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο ματς με την Κάρπι είχε ως αποτέλεσμα να γράψει ιστορία στη Serie A τόσο η Νάπολι όσο ο ίδιος ο Αργεντινός επιθετικός. Διαβάστε αναλυτικά.

Η Κάρπι αποδείχτηκε "σκληρό καρύδι" για τη Νάπολι αλλά τελικα λύγισε αφότου έμεινε με 10 παίκτες στο "San Paolo", με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να αναλαμβάνει στο 69' να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Καλιντού Κουλιμπαλί και να διαμορφώνει το τελικό 1-0 για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι.

"Τρελαίνουν" κόσμο Νάπολι και Ιγκουαΐν

Το τρίποντο μάλιστα αυτό ήταν ιστορικό για τους "παρτενοπέι" καθώς συμπλήρωσαν οκτώ συνεχόμενες νίκες στη Serie A (οι επτά προηγούμενες ήταν κατά σειρά απέναντι σε Αταλάντα, Τορίνο, Φροζινόνε, Σασουόλο, Σαμπντόρια, Έμπολι και Λάτσιο) και δημιούργησαν νέο ρεκόρ στην ιστορία τους, με το αμέσως προηγούμενο να είναι οι επτά σερί επιτυχίες τη σεζόν 1987-88.

Όσο για τον Ιγκουαΐν ο οποίος μετράει πλέον 24 γκολ στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, σκόραρε για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, με τον Έρικ Λαμέλα να είναι ο τελευταίος παίκτης που είχε αντίστοιχο επίτευγμα τον Νοέμβριο του 2012 (με τη φανέλα της Ρόμα) και τον Ντιέγκο Μαραντόνα να είναι ο τελευταίος παίκτης της Νάπολι, πριν από 28 χρόνια.

"Τρελαίνουν" κόσμο Νάπολι και Ιγκουαΐν

Πλέον ο Αργεντινός επιθετικός φιλοδοξεί να ξεπεράσει τον Μαραντόνα σκοράροντας στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους για 7ο στη σειρά ματς ενώ μέσα στους στόχους του είναι να πανηγυρίσει φέτος τόσο το σκουντέτο με τη Νάπολι όσο και τον τίτλο του αρχικανονιέρη, κάτι που ο Μαραντόνα δεν πέτυχε το 1988 (πρώτος σκόρερ αλλά 2η η Νάπολι, πίσω από τη Μίλαν).

Ακόμα και δεν το πετύχει όμως, έχει ήδη ως "παράσημο" το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον ομάδα στη φετινή Serie A που να μην έχει σκοράρει εναντίον της, με το τελευταίο "κάστρο" της νεοφώτιστης Κάρπι να... πέφτει το απόγευμα της Κυριακής.

"Τρελαίνουν" κόσμο Νάπολι και Ιγκουαΐν

Σημειώνεται πως η Νάπολι είναι πολύ εντυπωσιακή εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας απολογισμό 10 νίκες και 2 ισοπαλίες και 27-8 τέρματα.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ