SERIE A

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Καρνέζης

Udinese goalkeeper Orestis Karnezis, left, saves on Lazio's Sergej Milinkovic-Savic, during the Serie A soccer match between Udinese and Lazio at the Friuli Stadium in Udine, Italy, Sunday, Jan. 31, 2016. (AP Photo/Paolo Giovannini)
Καρνέζης AP

Ο Ορέστης Καρνέζης χάνει οριστικά το παιχνίδι της Εθνικής μας με το Βέλγιο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Έχει σπάσει το δάχτυλό του και θα μείνει σχεδόν τρεις εβδομάδες εκτός δράσης.

Δυσάρεστα είναι τα νέα που προκύπτουν από την Ιταλία για τον Ορέστη Καρνέζη. Ο διεθνής γκολκίπερ της Ουντινέζε έχει σπάσει το δάχτυλο του χεριού του και ως εκ τούτου για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο την ομάδα του Ούντινε.

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει στις 25 Μαρτίου το Βέλγιο εκτός έδρας (21.45) και ως εκ τούτου ο 32χρονος τερματοφύλακας δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών στην κρίσιμη αναμέτρηση. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε, πλέον, καλείται να επιλέξει τον αντικαταστάτη του. Ο Παναγιώτης Γλύκος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και επί της ουσίας τα ερωτηματικά είναι οι άλλοι δύο που θα επιλεγούν.

Θα είναι ο Στέφανος Καπίνο του Ολυμπιακού που τον τελευταίο καιρό ήταν τραυματίας, αλλά τώρα έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις; Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κυριακίδης είχε κληθεί στην Εθνική τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη θλάση που είχε υποστεί ο Καπίνο στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού είχε ειδοποιηθεί να αντικαταστήσει τον παίκτη των Πειραιωτών για το φιλικό με τη Λευκορωσία, αλλά και το ματς με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Υπενθυμίζεται πως ο Καρνέζης τραυματίστηκε στο 79ο λεπτό του αγώνα της Ουντινέζε με την Πεσκάρα, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον Σκουφέτ. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Έλληνας κίπερ, όπως και πέρυσι, δεν είχε χάσει ούτε λεπτό συμμετοχής, έχοντας καταγράψει αυτή τη σεζόν 28 συμμετοχές.

Πέρυσι, που δεν αντικαταστάθηκε ποτέ (ήταν ο μόνος παίκτης στη Serie A που δεν έχασε λεπτό!), κατέγραψε με την Ουντινέζε στη Serie Α 38 συμμετοχές, ενώ στην πρώτη του σεζόν (2014-2015) είχε 37 εμφανίσεις. Η μοναδική φορά τα τελευταία τρία χρόνια που δεν ήταν ο Καρνέζης στο τέρμα της Ουντινέζε σε ματς πρωταθλήματος, ήταν στην τελευταία αγωνιστική (38η) της σεζόν 2014-15, στο Κάλιαρι - Ουντινέζε 4-3, αφού είχε χτυπήσει στην 37η αγωνιστική.

Photo credits: (AP Photo/Paolo Giovannini)

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ