SERIE A

Ταβέκιο: "Η Serie A θυμίζει Τιτανικό"

Foto
Daniele Leone / LaPresse
Cronaca
Roma 25.07.2014
Assemblea Lega Nazionale Dilettanti LND, Carlo Tavecchio presenta candidatura a presidenza della Figc, centro congressi dell'Hilton Rome Airport di Fiumicino.
Nella foto, Carlo Tavecchio
Foto Daniele Leone / LaPresse Cronaca Roma 25.07.2014 Assemblea Lega Nazionale Dilettanti LND, Carlo Tavecchio presenta candidatura a presidenza della Figc, centro congressi dell'Hilton Rome Airport di Fiumicino. Nella foto, Carlo Tavecchio LAPRESSE

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για το ποδόσφαιρο στη χώρα του και τόνισε πως εκτός από την Πάρμα υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας και για άλλες ομάδες.

Το φετινό καλοκαίρι έχει βρει τις Μίλαν και Ίντερ να μπαίνουν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι για να μειώσουν το χάσμα που τους χωρίζει από την κορυφή όμως την ίδια ώρα ο Κάρλο Ταβέκιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα χρήματα που ξοδεύονται αριστερά και δεξιά...

"Το σύστημα πηγαίνει προς την ίδια κατεύθυνση όπως ο Τιτανικός. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να έχουμε ξανά φαινόμενο τύπου Πάρμα. Ελέγξαμε τους ισολογισμούς και υπάρχουν και μεγάλοι σύλλογοι σε δυσκολία", δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της FIGC στην "Gazzetta dello Sport", και πρόσθεσε:

"Τους έχουμε προειδοποιήσει ότι, από τη νέα σεζόν, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι σε κάποια συγκεκριμένα όρια διαφορετικά θα τεθούν εκτός πρωταθλήματος. Εάν υπήρχε ήδη αυτός ο κανονισμός από φέτος, μόνο πέντε ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στη Serie A της νέας σεζόν.

Ταβέκιο: "Η Serie A θυμίζει Τιτανικό"

Δεν μπορούμε να επιλύσουμε άμεσα αυτά τα προβλήματα όμως με ένα πενταετές πλάνο μπορούμε να θεραπεύσουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο και να το σώσουμε από χρεοκοπία. Δεν έχει νόημα να έχουμε τρεις λίγκες όταν δύο είναι αρκετές.

Χρειαζόμαστε μία μεγάλη κατηγορία με τη Serie A και τη Lega Pro που να ενώσει τις χαμηλότερες κατηγορίες με ξεκάθαρο στόχο να προωθήσουμε νέα παιδιά. Ο σκοπός μας είναι η Serie A να πάει από τις 20 στις 18 ομάδες με άλλους δύο ομίλους των 18 στη Lega Pro".

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ