SERIE A

Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα η Πάρμα

Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα η Πάρμα

Η Πάρμα κύρυξε επίσημα πτώχευση τη Δευτερα (22/6) και από τη νέα σεζόν ο ιστορικός σύλλογος θα αγωνίζεται στη Serie D, τη χαμηλότερη κατηγορία που υφίσταται στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική για την Πάρμα καθώς τερμάτισε τελευταία στη Serie A και πήρε το τρένο για τη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, όμως η σεζόν θα είναι ακόμα πιο ανηφορική για τους "παρμέντσι".

Και αυτό γιατί λόγω των τεράστιων χρεών δεν θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια από τη Serie B αλλά από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Serie D).

Μετά τη χρεοκοπία την οποία υπέστη πριν από μερικούς μήνες ο σύλλογος από την Εμίλια-Ρομάνια μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης όμως από τη στιγμή που δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος για να αγοράσει την Πάρμα και να καλύψει τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί ήπιε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι πηγαίνοντας στη Serie D.

Σημειώνεται πως η Πάρμα ήταν από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του ιταλικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του '90, διάστημα στο οποίο κατέκτησε 7 τρόπαια (2 Κύπελλα UEFA, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 2 Κύπελλα Ιταλίας, 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας) ενώ φόρεσαν τη φανέλα της μεγάλα αστέρια του ιταλικού αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ