SERIE A

Στην Ιταλία ο Μόντσι για να ολοκληρώσει τη συμφωνία με Ρόμα

FILE- In this Wednesday, June 17, 2015 file photo, Ramon Rodriguez Verdejo "Monchi" poses for a photo outside the Ramon Sanchez Pizjuan stadium, in Seville, Spain. Sports director Ramon Rodriguez Verdejo, known as Monchi, is ending his 17-year stint with Sevilla. He is expected to join Italian club AS Roma in the near future. 
(AP Photo/Miguel Angel Morenatti)
FILE- In this Wednesday, June 17, 2015 file photo, Ramon Rodriguez Verdejo "Monchi" poses for a photo outside the Ramon Sanchez Pizjuan stadium, in Seville, Spain. Sports director Ramon Rodriguez Verdejo, known as Monchi, is ending his 17-year stint with Sevilla. He is expected to join Italian club AS Roma in the near future. (AP Photo/Miguel Angel Morenatti) AP

Στην Ιταλία βρίσκεται απ' το μεσημέρι της Δευτέρας (24/04) ο Μόντσι προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη Ρόμα και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ως Αθλητικός Διευθυντής των "τζiαλορόσι".

Επί ιταλικού εδάφους βρίσκεται απ' το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μόντσι. Ο Ισπανός παράγοντας έφτασε στο αεροδρόμιο της Ρώμης και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη Ρόμα και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του ως Αθλητικός Διευθυντής των "τζiαλορόσι".

Ήταν γνωστό πως ο πρώην Αθλητικός Διευθυντής της Σεβίλλης είχε δώσει τα χέρια με τους διοικούντες την ιταλική ομάδα και απέμεναν μόνο τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το deal. Ο Μόντσι αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες απ' τους Σεβιγιάνους, ύστερα από 30 χρόνια, αφήνοντας ως παρακαταθήκη σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Δείτε σε VIDEO την άφιξή του:

Ο Μόντσι άρχισε ως απόφοιτος των ακαδημιών της Σεβίλλης και το 1988 έκανε ντεμπούτο με τη δεύτερη ομάδα, ως τερματοφύλακας. Δύο χρόνια αργότερα προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, όπου συνήθως ήταν αναπληρωματικός του Χουάν Κάρλος Ουνθουέ. Αποσύρθηκε το 1999 και το 2000 ανέλαβε διευθυντής ποδοσφαίρου, οδηγώντας την ομάδα με συντονισμένες κινήσεις από τη δεύτερη κατηγορία στη διεκδίκηση πρωταθλήματος το 2007 και στις κατακτήσεις Europa League.

Η ικανότητά του να αγοράζει ποδοσφαιριστές για... ψίχουλα και να τους πουλάει για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ "γιγάντωσε" τον σύλλογο, ενώ ο ίδιος ανέλυσε το μυστικό της επιτυχίας του μιλώντας στο Sport24.gr. Αντριάνο, Ντάνι Άλβες, Ζούλιο Μπαπτίστα, Σέρχιο Ράμος, Σεϊντού Κεϊτά, Ίβαν Ράκιτιτς, Κεβίν Γκαμεϊρό, Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Καπέλ, Αλμπέρτο Μορένο, Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, Κάρλος Μπάκα και πολλοί ακόμα παίκτες φόρεσαν τη φανέλα της Σεβίλλης και στο τέλος πωλήθηκαν, γεμίζοντας τα ταμεία με περισσότερα από 300.000.000 ευρώ συνολικά.

Το καλοκαίρι του 2016 εμφανίστηκε κορεσμένος από την πρόκληση να προχωρήσει σε νέο λίφτινγκ της Σεβίλλης. Παρότι τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας τον Χόρχε Σαμπαόλι και πάνω από δέκα παίκτες, που οδήγησαν τους Σεβιγιάνους μέχρι τα νοκ άουτ του Champions League και για ένα διάστημα σε τροχιά πρωταθλητισμού, ζήτησε να φύγει.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν τον άφησαν, υποδεικνύοντας τη ρήτρα 5.000.000 ευρών που υπήρχε στο συμβόλαιό του και τον έπεισαν να παραμείνει ακόμα μία σεζόν, ωστόσο το καλοκαίρι του 2017 ήταν βέβαιο ότι θα αποχωρούσε, χωρίς να είναι βέβαιος ο προορισμός. Η Ρόμα είχε το χρονικό προβάδισμα, Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν επιχείρησαν να μπουν "σφήνα", όμως οι "τζιαλορόσι" αναδείχθηκαν νικητές.

Photo credits: AP Photo/Miguel Angel Morenatti

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ