SERIE A

Σουπερ σεζόν για Νάπολι και Ιγκουαΐν

Σουπερ σεζόν για Νάπολι και Ιγκουαΐν

Η Νάπολι παραμένει στο κυνήγι της Γιουβέντους και του τίτλου στη Serie A και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως και ο αρχικανονιέρης της Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Η Τζένοα προηγήθηκε νωρίς με τον Ρινκόν στο "San Paolo" όμως η Νάπολι πραγματοποίησε άλλη μία ανατροπή τη φετινή σεζόν μέσα στο σπίτι της και με το 3-1 στο φινάλε επανέφερε στους 3 πόντους τη διαφορά που τη χωρίζει από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Μάλιστα το ματς κόντρα στους Γενοβέζους αποτελεί ορόσημο για τους "παρτενοπέι" καθώς έφτασαν στους 67 πόντους με τη συμπλήρωση 30 αγωνιστικών (20 νίκες - 7 ισοπαλίες - 3 ήττες ο απολογισμός τους), συγκομιδή που είναι η καλύτερη στην ιστορία τους στη Serie A για το συγκεκριμένο αριθμό αγώνων από το ξεκίνημα μίας σεζόν.

Σουπερ σεζόν για Νάπολι και Ιγκουαΐν

Επιπλέον, τα 62 γκολ ενεργητικό συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη επιθετική συγκομιδή για τη Νάπολι μέσα στις πρώτες 30 αγωνιστικές μίας σεζόν, με την κορυφαία τους επίδοση να είναι τα 64 γκολ από τη σεζόν 1957-58.

Πέρα όμως από το σύνολο του Σάρι, η κυριακάτικη αναμέτρηση θα φέρνει πάντα γλυκές αναμνήσεις στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν καθώς έφτασε τα 31 γκολ φέτος με την ατζούρα φανέλα, νούμερο που δεν είχε ούτε στην καλύτερη σεζόν του στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2009-2010 (είχε σταματήσει στα 29).

Σουπερ σεζόν για Νάπολι και Ιγκουαΐν

Στη Serie A μετράει πλέον 29 γκολ (στη 2η θέση συγκατοικούν οι Μπάκα και Ντιμπάλα με 14 γκολ έκαστος!), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Έντινσον Καβάνι σε αριθμό τερμάτων μέσα σε μία σεζόν με τη Νάπολι, ενώ έχει οκτώ ματς μπροστά του για να σπάσει το θρυλικό ρεκόρ του Γκούναρ Νόρνταλ με 35 γκολ από τη σεζόν 1949-1950.

Σημειώνεται πως ο "Πιπίτα" μετράει ήδη 84 γκολ με τη φανέλα της Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις, στην τρίτη σεζόν του στο "San Paolo", με το ρεκόρ του Καβάνι να μην απειλείται πάντως καθώς στις δικές του τρεις σεζόν στον ιταλικό Νότο πέτυχε 104 γκολ!

Νάπολι - Τζένοα 3-1

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ