SERIE A

Ρόμα Vs Μίλαν, δρόμοι αντίθετοι

Ρόμα Vs Μίλαν, δρόμοι αντίθετοι

Λίγο πριν παρακολουθήσετε στον ΟΤΕ TV και σε εικόνα HD, τη "μάχη" της Ρόμα με τη Μίλαν στο "Ολίμπικο" (Σάββατο 20/12, 21:45), το Sport24.gr αναλύει πως οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε αντίθετες πορείες, κάνοντας μια αναδρομή!

Το μεγάλο ματς 16ης αγωνιστικής της Serie A, της τελευταίας για το 2014, διεξάγεται στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, όπου το Σάββατο (20/12) στις 21:45 η Ρόμα υποδέχεται τη Μίλαν.

Την αναμέτρηση θα παρακολουθήσετε φυσικά στον OTE TV, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά σας προσφέρει την δυνατότητα να απολαμβάνετε το ιταλικό πρωτάθλημα στους δέκτες σας και σε εικόνα HD, αποκλειστικά στα κανάλια OTE SPORT. .

Ρόμα Vs Μίλαν, δρόμοι αντίθετοι

Ρόμα Vs Μίλαν πλέον είναι μία αναμέτρηση που έχει διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με το παρελθόν, με τις ομάδες να ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια τα τελευταία χρόνια.

Κάποτε η Μίλαν ήταν το φαβορί σχεδόν πάντα σε μία ανάλογη αναμέτρηση, τώρα πια όμως αυτό δεν ισχύει. Ο σύλλογος που αποπνέει υγεία είναι αυτός της Ρώμης.

Το ταλέντο στο ρόστερ των "τζαλορόσι" είναι σαφώς σπουδαιότερο από αυτό στους "ροσονέρι", κάτι που φυσικά φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο και στα αποτελέσματα.

Πέρσι η Ρόμα τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Γιουβέντους, εξασφάλισε πρόκριση απευθείας στους ομίλους του Champions League, ενώ η Μίλαν τερματίζοντας στην 8η θέση έμεινε γενικά εκτός Ευρώπης.

Μετά την "Γιούβε", μόνο Ρόμα

Οι πρωτευουσιάνοι είναι οι μόνοι που μπορούν να προβάλουν αντίσταση στην Γιουβέντους και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Φέτος μετά από 15 αγωνιστικές έχουν όσες νίκες και η "Γιούβε" (11), μετρούν έναν βαθμό λιγότερο και ελπίζουν πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος θα είναι στην διεκδίκηση του τίτλου.

Ελπίδες βέβαια τους δίνει και η μικρή αγωνιστική πτώση των "μπιανκονέρι" μετά την αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε από την τεχνική ηγεσία και την πρόσληψη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αφού χαρακτηριστικό είναι πως υποχρεώθηκε στην πρώτη της εντός έδρας απώλεια μετά από 1.5 χρόνο!

Από την άλλη, η Μίλαν έχει μεγάλο στόχο την 3η θέση, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και σίγουρα θα φέρει οικονομική ανάσα, καθώς εκεί είναι το πρόβλημα, στα λεφτά.

Roma 17/09/2014 - Champions League / Roma-Cska Mosca / foto Insidefoto/Image Sport
nella foto: Juan Iturbe
Roma 17/09/2014 - Champions League / Roma-Cska Mosca / foto Insidefoto/Image Sport nella foto: Juan Iturbe WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT

Άλλο μεταγραφικό επίπεδο

Πριν από μόλις τρία χρόνια, η Μίλαν είχε στο ρόστερ της τον καλύτερο επιθετικό και τον καλύτερο στόπερ στον κόσμο, όμως πούλησε τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα στην Παρί Σεν-Ζερμέν το 2012, ενώ πέρσι το μεγάλο της αστέρι, ο Μάριο Μπαλοτέλι, πουλήθηκε στην Λίβερπουλ, καθώς από την μία δεν είχε προσφέρει αυτά που έπρεπε, από την άλλη υπήρχε ανάγκη ρευστού.

Μεταγραφικά ο Γκαλιάνι ψάχνει λύσεις στο τσάμπα! Οι δύο θεωρητικά μεγαλύτερες κινήσεις του περασμένοι καλοκαιριού ήταν ο Τόρες ως δανεικός από την Τσέλσι και ο Ντιέγκο Λόπεθ χωρίς ούτε ένα ευρώ ως... δωράκι από την Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Ιανουάριο επίσης είχαν αποκτηθεί ελεύθεροι οι Χόντα και Ραμί.

Τουλάχιστον ο Ζερεμί Μενέζ, ο οποίος επίσης δεν κόστισε τίποτα το καλοκαίρι ερχόμενος από την Παρί Σεν-Ζερμέν, κάνει σπουδαίες εμφανίσεις, είναι ο καλύτερος παίκτης ομάδας και ο λόγος που η Μίλαν ελπίζει πως θα καταφέρει να τερματίσει τρίτη.

Η Ρόμα μεταγραφικά είναι σε άλλο επίπεδο. Μανωλάς, Καστάν, Γιανγκά-Εμ'Μπιουά και Αστόρι είναι τέσσερα στόπερ που αποκτήθηκαν πρόσφατα και πρόκειται για τα κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην θέση.

Ο καλύτερος παίκτης πέρσι στην Serie A ήταν ο Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε και η Ρόμα τον απέκτησε από την Βερόνα, με την Μίλαν να τον θέλει, αλλά να μην μπορεί να τον αποκτήσει, όπως και τον Αλέσιο Τσέρτσι που κατέληξε στην Ατλέτικο.

Ζερβινιό, Πιάνιτς, Λιάιτς και Ναϊνγκολάν είναι επίσης μεγάλες μεταγραφές, ενώ της βγήκαν οι Τοροσίδης και Χολέμπας, όχι τόσο οι Μάικον και Άσλεϊ Κόουλ, που πάντως δεν κόστισαν.

Μία κατηγορία μόνος του είναι ο Κέβιν Στρόουτμαν. Είχε σοβαρό τραυματισμό πέρσι και έχασε το Μουντιάλ. Η απόκτησή του από την Αϊντχόφεν πραγματικά δείχνει πόσο μετράει πλέον η Ρόμα, καθώς πρόκειται για τον κορυφαίο μέσο στον πλανήτη! Ναι, έτσι είναι. Μακάρι να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν, η Ολλανδία με αυτόν στο Μουντιάλ θα ήταν... άλλη ομάδα, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να τον θέλει, χωρίς ουσιαστικά ακόμη να τον έχουμε δει να δοκιμάζεται μετά τον τραυματισμό του.

Ρόμα Vs Μίλαν, δρόμοι αντίθετοι

Μεγάλες διαφορές στο ρόστερ

Ουσιαστικά παραπάνω αναλύσαμε το ρόστερ της Ρόμα. Ίσως στην θέση του τερματοφύλακα να είναι μόνο πιο δυνατή η Μίλαν, αλλά η Ρόμα με τον Ντε Σάνκτις έχει σίγουρα και αυτή την εμπειρία στα γκολπόστ.

Ραμί, Αλέξ και Μεξές είναι καλά στόπερ, όμως βαριά, με τα χρονάκια τους και σίγουρα τα νεαρά και ταλαντούχα στόπερ των Ρωμαίων είναι σε άλλο επίπεδο.

Με Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Λιάιτς, Ναϊνγκολάν και Στρόουτμαν (αλλά και Σεϊντού Κεϊτά), το κέντρο της Ρόμα είναι πολύ ανώτερο από αυτό της Μίλαν, η οποία ελπίζει πως η επιστροφή του Μοντολίβο από τραυματισμό θα δώσει λύσεις.

Κοινό στοιχείο είναι το σύστημα, 4-3-3 χωρίς κανέναν πραγματικό επιθετικό. Στην Ρόμα θα παίξει που και που ο Ντέστρο και ελάχιστα ο Μποριέλο, ενώ στην Μίλαν ο Τόρες απλά δεν μπορεί, ενώ υπάρχει θέμα με Πατσίνι, καθώς δεν παίρνει ευκαιρίες, δεν έχει ξεκινήσει ποτέ βασικός φέτος.

Ο Μενέζ είναι πρώτος σκόρερ και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, τον στηρίζει ο Χόντα, ενώ ο Ελ Σααραουί παίζει, όμως όχι όπως πρέπει σύμφωνα με το ταλέντο του, σύμφωνα με αυτό που είχε δείξει στα τέλη του 2012.

Λεάντρο Παρέδες (Μπόκα), Σαλίχ Ουτσάν (Φενέρμπαχτσε) και Λεάντρο Σανάμπρια (Μπαρτσελόνα) είναι τρεις νεαροί που η Ρόμα θέλει να επενδύσει στο ταλέντο τους (είναι στο ρόστερ), ενώ στην αντίπερα όχθη η Μίλαν έχει να ελπίζει μόνο στον Χασίμ Μαστούρ για το μέλλον, τουλάχιστον μεσοεπιθετικά.

Ρόμα Vs Μίλαν, δρόμοι αντίθετοι

Άλλο Ρούντι, άλλο Φιλίπο

Διαφορά υπάρχει και στον πάγκο. Ο Γάλλος από την Ισπανία, Ρούντι Γκαρθία, είναι δοκιμασμένος πέντε χρόνια στην Λιλ και από πέρσι στην Ρόμα έχει αποδείξει πως ήταν τελικά καλή επιλογή.

Μετά από την αποτυχία με τον Κλάρενς Ζέεντορφ η Μίλαν απευθύνθηκε στον Φιλίπο Ιντσάγκι, που απλά έκανε καλό έργο στους νέους. Σίγουρα δεν έχει το ρόστερ που θα ήθελε στα χέρια του, είναι αναγκασμένος να δημιουργήσει, όμως σίγουρα η απειρία του φαίνεται.

Έχει κόλλημα με το 4-3-3, δεν σκέφτεται καν το παραδοσιακό 4-4-2 της Μίλαν, καθώς όχι με δύο αλλά ούτε με έναν επιθετικό δεν θέλει να παίζει η ομάδα του. Μιλάμε βέβαια για κλασικό επιθετικό, Τόρες και Πατσίνι δηλαδή.

Ο Μπαλοτέλι πέρσι φώναζε πως μόνος του στην επίθεση να παίζει δεν γίνεται, με τον Πατσίνι παρτενέρ απελευθερώνεται και μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Ο Ζέεντορφ δεν τον άκουγε και όταν έφυγε για την Λίβερπουλ, είπε στον Πατσίνι πως επιτέλους τώρα θα παίζει καλύτερα.

Τελικά αυτό δεν έγινε, ο Τζανπάολο Πατσίνι παίζει ελάχιστα, όχι επειδή παίζει ο Τόρες, συνήθως επειδή ο Ιντσάγκι θέλει την Μίλαν να παίζει χωρίς κλασικό επιθετικό.

Ρόμα Vs Μίλαν, δρόμοι αντίθετοι

Βαριές φανέλες

Η φανέλα της Μίλαν είναι βαριά. Έχει 7 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τρία λιγότερα από την Ρεάλ (10) και είναι 2-3 τρεις οι περίοδοι στην ιστορία της που είχε την καλύτερη ομάδα στον πλανήτη.

Από την άλλη η Ρόμα μπορεί να μην έχει ευρωπαϊκό τίτλο, μπορεί να έχει μόλις τρία πρωταθλήματα Ιταλίας (18 η Μίλαν) και να υπερτερεί μόλις στα Κύπελλα με 9 έναντι 5, όμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν έχει βαριά φανέλα και σπουδαία ιστορία.

Η σημαία της είναι ακόμη εκεί, φορά ακόμη το περιβραχιόνιο, ο Φραντσέσκο Τότι είναι ο μεγαλύτερος "καπιτάνο" στην ιστορία μαζί με τον Πάολο Μαλντίνι. Ένα κοινό στοιχείο της Ρόμα με την Μίλαν που δεν άφησαν ποτέ τους αρχηγούς τους να φύγουν, όπως πχ έκαναν Γιουβέντους (Ντελ Πιέρο) και Ρεάλ (Ραούλ).

Ο Μαλντίνι κατέκτησε τα πάντα, ο Τότι ελπίζει να οδηγήσει την Ρόμα μετά τον τρίτο της τίτλο (2001) και στον τέταρτο και ξέρουν όλοι καλά πως μία νίκη επί της Μίλαν το Σάββατο θα είναι πολύ σημαντική.

Από την άλλη η Μίλαν προέρχεται από το "τρίποντο" με τη Νάπολι, ματς που έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε και τα κατάφερε. Στον OTE TV και μάλιστα σε HD θα παρακολουθήσετε το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου (21:45) που θα κρίνει πολλά, για την "μάχη" της Ρόμα με την Γιουβέντους για τον τίτλο, αλλά και για την προσπάθεια των "ροσονέρι" να γίνουν τρίτη δύναμη στην Ιταλία και να επιστρέψουν στο Champions League.

Ρόμα Vs Μίλαν, δρόμοι αντίθετοι
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ