SERIE A

Ρέινα: "Δεν είμαστε τερματοφύλακες, είμαστε τερματοπαίκτες"

NAPLES, ITALY - DECEMBER 13:  Pepe Reina of Napoli during the Serie A match betweeen SSC Napoli and AS Roma at Stadio San Paolo on December 13, 2015 in Naples, Italy.  (Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)
NAPLES, ITALY - DECEMBER 13: Pepe Reina of Napoli during the Serie A match betweeen SSC Napoli and AS Roma at Stadio San Paolo on December 13, 2015 in Naples, Italy. (Photo by Maurizio Lagana/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ισπανός γκολκίπερ της Νάπολι, Πέπε Ρέινα, υποστήριξε ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει περισσότερο "τερματοπαίκτες" παρά κλασικούς τερματοφύλακες ενώ διαπίστωσε πως ο Τζο Χαρτ δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα προσαρμογής.

Ο τερματοφύλακας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θα πρέπει να φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω και να λειτουργεί ως... "τερματοπαίκτης" υποστήριξε ο Πέπε Ρέινα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Νάπολι έπλεξε το εγκώμιο του Κλάουντιο Μπράβο, ενώ ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τον Τζο Χαρτ εξαιρετικό στη θέση του.

"Το παιχνίδι έχει αλλάξει πολύ για τους τερματοφύλακες, γιατί πολλοί προπονητές τώρα περιμένουν από εμάς να ξεκινάμε το παιχνίδι από πίσω, το ίδιο όπως και να μη δεχόμαστε γκολ. Δε νομίζω ότι πρέπει να καλούμαστε τερματοφύλακες πλέον, γιατί παίζουμε περισσότερο ως... τερματοπαίκτες.

Αυτό είναι πιο σημαντικό στην περίπτωση των ομάδων του Γκουαρδιόλα και με αυτή τη λογική πήρε τον Μπράβο από την Μπαρτσελόνα, γιατί είναι σημαντικός για το στυλ που θέλει ο ίδιος η Σίτι να παίζει. Έχω δει ανθρώπους να λένε ότι ο Χαρτ δεν είναι καλός με τα πόδια, αλλά αυτό δεν είναι αληθές. Από άποψη ταχύτητας και ακρίβειας μεταβιβάσεων είναι πολύ καλός.

Το παιχνίδι στην Ιταλία είναι πιο τακτικό και λιγότερο φυσικό. Εάν πας για ψηλή μπαλιά υπό πίεση, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσεις φάουλ γιατί οι τερματοφύλακες προστατεύονται περισσότερο σε σχέση με την Αγγλία. Όσον αφορά στον Χαρτ και την Τορίνο δε νομίζω ότι θα έχει προβλήματα γιατί έπαιξε στο τοπ-επίπεδο για πολλά χρόνια", υποστήριξε ο 34χρονος Ισπανός τερματοφύλακας της Νάπολι.

TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ